Milli Eğitim Bakanlığı'ndan Okulların Açılmasıyla İlgili Beklenmedik Gelişme!

Sömestr tatilinin ardından ikinci dönemin başlamayabileceği söylentileri gündemi sarsarken, Milli Eğitim Bakanlığı, 2023-2024 eğitim öğretim yılı ilk dönemi tamamlanmak üzere olan öğrencilere yönelik flaş bir açıklama yaptı.

Tatilin Son Haftasında Gelen Açıklama

Türk eğitim sisteminde 20 milyondan fazla öğrenciyi ve öğretmeni ilgilendiren bu gelişme, Covid-19 salgını sonrasında ortaya çıkan JN1 virüsü kaynaklı endişeleri beraberinde getirdi. Milli Eğitim Bakanlığı, 19 Ocak Cuma günü başlayacak olan sömestr tatili öncesi son haftada, ikinci dönemin durumu hakkında öğrencilere ve velilere yönelik bilgi vermedi.

JN1 Virüsü Endişesi

Uzmanlar, JN1 virüsünün Türkiye'de de görülmeye başlamasıyla okullarda kapanmaların yaşanabileceği uyarısında bulunuyor. Salgının önceki varyantlara göre daha bulaşıcı olması, uzmanları ikinci dönemin başlama tarihinde risk olabileceği konusunda uyarıyor. Virüsün, SARS-CoV-2'nin insanlara bulaşmasında etkili olan 30'dan fazla mutasyona sahip olduğu belirtiliyor.

Okullarda Salgın Yayılıyor mu?

Henüz Milli Eğitim Bakanlığı tarafından resmi bir açıklama yapılmamış olmasına rağmen, JN1 varyantının okullarda ciddi bir salgına neden olabileceği iddia ediliyor. Uzmanlar, daha bulaşıcı olan bu varyant nedeniyle okullarda maske takılması ve diğer önlemlerin alınması gerektiği konusunda uyarıda bulunuyor.

Beklenen Açıklama

Okulların 5 Şubat Pazartesi günü başlaması planlanan ikinci döneminin risk altında olabileceği belirtilirken, Milli Eğitim Bakanlığından henüz resmi bir açıklama gelmedi. Haberimiz güncellendiğinde ve resmi bir karar alındığında sizlere bilgi vereceğiz. JN1 varyantının etkisiyle ilgili gelişmeleri yakından takip etmeye devam edeceğiz.

okullar açılacak mı 2023 okullar açılacak mı okullar açılacak mı üniversite okullar açılacak mı son dakika okullar açılacak mı yök