MİLYONLARCA LİRA SERVETİN ARDINDAN..

KARAMAN'da hizmet veren,

TAPU’DA SULAR DURULMUYOR

KARAMAN’DA DEVLET KURUMUNDA ŞAİBELİ KİŞİ VE İŞLEMLERE BİR SORUŞTURMA DAHA..

KARAMAN’da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bünyesinde hizmet veren Karaman Tapu İl Müdürlüğünde sular durulmuyor.

Gazetemizin dile getirdiği gayrimenkul ve benzeri taşınmaz varlıklar üzerinde, kurum özelinde sisteme tabi vatandaşların kişisel verilerine ulaşılıp, irtibat kurularak imara yakın mücavir alanlarda taşınmaz varlıkların satın alındığı iddiaları üzerine kurum, Bakanlık nezdinde Ankara’dan gönderilen Başmüfettişlik tarafından denetime tabi tutulmuştu.

MERCEK ALTINDA

E-Karaman gazetesi olarak gündeme getirdiğimiz haberin ardından kişisel verileri ihlal edip yakın zamanda on milyonlarca servete ulaştığı iddiaları üzerine denetime tabi tutulan kurumda Karaman Tapu Müdürü Ruhi Koç, kurumdan ayrılma kararı almıştı.

Bakanlık denetiminin ardından yine kurumda şaibeler üzerine birçok kişi ve işlemler üzerine Karaman Tapu İl Müdürlüğü, bu kez Konya Tapu ve Kadastro Bölge Müdürlüğü tarafından soruşturmaya tabi tutularak kapsamlı bir şekilde incelemeye alındı.

Karaman kamuoyunda geniş yankı bulan hadise, şehirde emlak sektörü başta olmak üzere  artan şikayetler üzerine Karaman Valiliği harekete geçmiş ve konu hakkında Ankara’dan soruşturma kapsamında Özel müfettiş talep edilmişti.

 

 

Tapu Bakanlık Müfettiş Soruşturma Karaman Haber Gündem