18 ARALIK DÜNYA GÖÇMENLER GÜNÜ DOLAYISIYLA VALİMİZ DOÇ. DR. İLKER GÜNDÜZÖZ'E ZİYARET

İl Göç İdaresi Müdürlüğü, '18 Aralık Dünya Göçmenler Günü' dolasıyla Valimiz Doç. Dr. İlker Gündüzöz'ü makamında ziyaret etti. Ziyarette İl Göç İdaresi Müdürü Fatih Işık yer aldı.

18 Aralık, uluslararası kamuoyunun Dünya çapında göçmen haklarını tanıdığı gün olarak da biliniyor. 1997 yılında Filipinli ve Asyalı göçmen organizasyonları, 18 Aralık gününü Uluslararası Göçmen Dayanışma Günü olarak kutlamaya başladılar. Bu günün seçilmesinin sebebi, 18 Aralık 1990 günü, BM Genel Kurulu’nun Uluslararası Göçmen İşçiler ve Ailelerinin Haklarını Koruma Konvansiyonu’nu imzalamasıydı. Konvansiyon, dünya çapındaki göçmen hakları savunucularının verdiği uzun mücadelenin ve devletlerarası müzakerelerin önemli bir sonucuydu.
 
İlk Uluslararası Göçmenler Günü etkinlikleri Filipinlerin başkenti Manila’daki BM binasında, yerel idareciler, yabancı diplomatlar ve uluslararası sivil toplum örgütleri temsilcilerinin katılımıyla yapıldı. 18 Aralık günü, BM tarafından resmi olarak 2000 yılında “Uluslararası Göçmenler Günü” olarak kabul edildi.
 
Her yıl 18 Aralık’ta kutlanan Uluslararası Göçmenler Günü; dünya çapında göçmenlerin ve yerinden edilmiş insanların yaşamları ve sorunları konusunda bir farkındalık oluşturmayı hedefliyor. Her yıl Birleşmiş Milletler,  birçok ülke ve göç alanındaki ulusal ve uluslararası kuruluş ve sivil toplum kuruluşları bu günü çeşitli etkinliklerle kutlamaktadır.
 
Kendilerini makamında kabul ettikleri için Valimiz Doç. Dr. İlker Gündüzöz’e teşekkür eden İl Göç İdaresi Müdürü Fatih Işık, ülkemiz ve ilimizdeki göç durumuyla ve yaptıkları çalışmalarla ilgili Sayın Valimize bilgi verdi.
 
İl Göç İdaresi Müdürü tarafından Sayın Valimize çiçek takdim edildi. Valimiz Doç. Dr. İlker Gündüzöz, nazik ziyaretlerinden ötürü misafirlerine teşekkür edip yapacakları çalışmalarda başarılar diledi.