2018 YILINDA MUŞ'TA 250 MİLYON 252 BİN 263 TL SOSYAL YARDIM YAPILMIŞTIR

İlimizde yaşayan vatandaşlarımızdan muhtaç, engelli veya tedavi ihtiyacı olanlara; Valiliğimiz, Kaymakamlıklarımız, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından, yapılan tespitler üzerine yasal çerçeve içerisinde durumuna göre her türlü yardım yapılmaktadır.

2018 yılı içinde ilimiz genelinde yapılan sosyal yardımlar konusunda bir açıklama yapan Valimiz Doç. Dr. İlker Gündüzöz; “Valilik bünyesinde hizmet veren Muş Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile Muş Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla 2018 yılında aile, kadın, çocuk, genç, yaşlı, engelli, yabancı uyruklu misafirler, terör mağduru gibi dezavantajlı gruplar ile şehit yakını ve gaziler için birçok çalışmanın hayata geçirildiğini belirtti.
 
Yapılan hizmetler kapsamında; şartlı eğitim, sağlık, gebelik yardımı, yakacak yardımı, muhtaç asker ailesi, yaşlı, eşi vefat etmiş kadınlara yönelik yardım programı, engelli yakını, engelli aylığı, muhtaç asker çocuğu, öksüz-yetim yardımı, eğitim yardımları, ev eşyası, ev onarımı, ev yapım yardımı, diğer özel amaçlı ve tek seferlik yardımların yapıldığını dile getiren Vali Gündüzöz, "Ayrıca ihtiyaç sahiplerine gıda, sağlık, yangın, giyim yardımı, engelli aracı yardımı, yabancı yardımı, engelli evde bakım, koruma altında desteklenen çocuk, sosyo-ekonomik destek verilen çocuk, koruyucu ailede desteklenen çocuk ve doğum yardımı olmak üzere toplamda 250 milyon 252 bin 263,41 TL sosyal yardım yapılmıştır.
 
404.544 nüfusu bulunan Muş’ta, ilimiz merkezde nüfusun %48,28’i, Malazgirt İlçemizde nüfusun % 55,58’i, Bulanık İlçemizde nüfusun %66,13’ü, Varto İlçemizde Nüfusun %66,05’i, Hasköy İlçemizde nüfusun %90,61’i, Korkut İlçemizde nüfusun %69,36’sı olmak üzere genel toplamda nüfusun %58,13’ü sosyal yardımlardan faydalanmaktadır.
 
Şunu da biliyoruz ki devletin sert yumruğu terör örgütüne, şefkat eli de her daim vatandaşının yanındadır" dedi.