PORSOR ANA KADIN EĞİTİM VE KÜLTÜR MERKEZİ TÖRENLE AÇILDI

Sayın Valimiz Doç. Dr. İlker Gündüzöz ve eşi Uzm. Dr. Meşide Gündüzöz Hanımefendi, 'Porsor Ana Kadın Eğitim ve Kültür Merkezi' açılış törenine katıldı.

İlimiz merkezde düzenlenen açılış törenine; Sayın Valimiz Doç. Dr. İlker Gündüzöz ve eşi Uzm. Dr. Meşide Gündüzöz Hanımefendi, Belediye Başkanı Feyat Asya ve eşi, Vali Yardımcısı Abdulkadir Okay, İl Jandarma Komutanı Albay Bülent Baykal, İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, Muş Vakfı Başkanı Orhan Sami Gültekin ve vakıf yönetim kurulu üyeleri, Hayırsever İşadamı Gıyasettin Bingöl ve aile fertleri, protokol üyeleri, STK ve siyasi parti temsilcileri, basın mensupları ile çok sayıda davetli katıldı.
 
Açılış programı, Hayırsever İşadamı Gıyasettin Bingöl tarafından yapılan selamlama konuşması ile başladı. Açılışta Muş Vakfı Başkanı Orhan Sami Gültekin ve Belediye Başkanı Feyat Asya’da birer konuşma yaptılar. Programda katılımcılara hitap eden Valimiz Doç. Dr. İlker Gündüzöz; “Kıymetli misafirlerimiz öncelikle hepiniz hoş geldiniz. Bu hatiplerin arasında en dezavantajlı olan benim. Çünkü bu kadar uzun bekledikten sonra herkes üşüdü. Hem kısa yapmam lazım konuşmamı hem de o kadar güzel ifade ettiler ki diğer hatipler bunun da bir dezavantajı ile kürsüye çıktım.
 
Ben, Belediye Başkanımızın söylemiş olduğu “İnsanların En Hayırlısı İnsanlara Faydalı Olandır.” sözü ile hitabının sonunda bunu dedi. Ben de hitabımın başında bunu söyleyerek konuşmama başlayayım. Gerçekten insanlığa hizmet edenler, insanlığın en hayırlı işini yapıyorlar. Bugün burada ben ne görüyorum? Vefa görüyorum. Vefa,  işte ‘Porsor Ana’ hayırsever işadamı Gıyasettin Bey’in rahmetli valideleri, bir vefa duygusu ile onun ismi verilmiş.
 
Bugün ben burada birlik ve beraberlik görüyorum. Bakın uzaktan çıkmışlar, belli bir yerlere gelmişler, iş adamları olmuşlar, okumuşlar, doktor olmuşlar vs. ama memleketlerini unutmamışlar ve tekrar memleketlerine bir şeyler yapmak, faydalı olmak için tekrar geri gelmişler. Yine burada bilgi görüyoruz. İşte ‘Bilgi Evi’ pek çok içinde aktivitelerin olacağı, hanımefendilerin, çocuklarımızın, gençlerimizin çeşitli meşgalelerle uğraşacakları bir ortam söz konusu.
 
Ben şunu söylemek istiyorum, amcamızın meşe ağacından yaptığı cetvel işe yaramış. Çünkü ticaret hesap-kitap işi. Hesabını, kitabını yapmış ama bir de vefa var.  Vefayı’da bir yana bırakmamış ve kazandığı paralardan hayır işlerine, hem de kendi memleketine harcayan bir Gıyasettin Bey var. Onun için İl Valisi olarak şükranlarımı Muşlular adını söylemek istiyorum.
Bir insan düşünün, 40 yıl sonra tekrar memleketine geliyor ve belki de biraz kötü anıları olan bir yerden başlayarak, hayırla öğretmenlerini kucaklıyor, arkadaşlarını kucaklıyor ve onlara kendi validesinin ismini taşıyan bir eğitim ve kültür merkezi'ni hediye ediyor.  Ben tüm Muşluların bu duygu ve hasletlere sahip olduklarına inanıyorum. Bu güzel kurumun hayırlı işlere vesile olmasını temenni ediyorum. Allah hayırlı, uğurlu etsin.”dedi.
 
Konuşmanın ardından emeği geçenlere hediye takdim edildi. Yapılan duanın ardından kurdela kesimi gerçekleştirilen ‘Porsor Ana Kadın Eğitim ve Kültür Merkezi’ hizmete açıldı.
 
Açılışı gerçekleştirilen merkezi gezen Sayın Valimiz ve Hanımefendi ile beraberindekiler, kadın kursiyerler tarafından yapılan ürünleri incelediler.