SAYIN VALİMİZİN KATILIMLARIYLA SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİ ANMA YÜRÜYÜŞÜ YAPILDI

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından organize edilen 'Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüşü' ülke genelinde olduğu gibi Muş'ta da yapıldı.

Muş Valiliği önünden başlayan Sarıkamış Harekâtı’nın 104. Yılı etkinlikleri kapsamındaki anma yürüyüşü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne ait Gençlik Merkezi’nde son buldu. Yürüyüşe Valimiz Doç. Dr. İlker Gündüzöz, Garnizon Komutanı Albay Atilla Terzioğlu, Belediye Başkanı Feyat Asya, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Mete, MŞÜ Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, Vali Yardımcısı Abdulkadir Okay, Alper Çifçi, Mehmet Kocabey,  İl Jandarma Komutanı Albay Bülent Baykal, İl Emniyet Ahmet Arıbaş, kurum amirleri, Sivil Toplum Kuruluş temsilcileri, basın mensupları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 
Gençlik Merkezi’nde tamamlanan anma yürüyüşü burada saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Programda şehitlerimiz için İl Müftüsü Alettin Bozkurt tarafından dua edildi.
 
Düzenlenen anma yürüyüşünde bir konuşma yapan Sayın Valimiz Doç. Dr. İlker Gündüzöz; “Sevgili Muşlu hemşehrilerim. Kıymetli mesai arkadaşlarım. Sevgili gençler. Sevgili yavrularımız. Kıymetli basın mensupları.
 
Sarıkamış Harekâtı’nın 104. Yıldönümünde Şehit olan evlatlarımızı anmak münasebetiyle bir araya gelmiş bulunuyoruz.Aynı ruh ve şuurla bir arada bulunmanın mutlu ama bir yönüyle de şehitlerimizin olması hasebiyle de hüzünlü bir anını paylaşıyoruz. Bu vatan, şehitlerin üzerinde yükselmiştir ve halende Şehitleri ile Gazileri ile yükselmeye devam etmektedir.
 
Bir ülkeyi vatan yapan aslında imkânlar değildir. Bir ülkeyi vatan yapan, insanların iradesidir. Eğer ortak bir amaca yönelik olarak bir irade sergileyen millet varsa onların yaşadığı ülke vatan olur ve şühedanın üzerinde de o topraklar vatan olarak yükselir. Biz, bundan yaklaşık bir asır önce şehadet mertebesine ulaşan Mehmetçiklerimizi burada şükranla, hayırla yâd ediyoruz. Allah, onlara rahmetiyle muamele etsin. Ondan önce ve ondan sonra, bu vatan için toprağa düşmüş olan şehitlerimizi de rahmetle ve şükranla anıyoruz.
 
Dünya’nın hiçbir yerinde oğlunu kara toprağa verirken “Vatan Sağ Olsun” diyebilen anne- baba yoktur. İşte böyle hasletler bizi bugün ayakta tutmaktadır. Üzerimize oynanan oyunlar, her türlü gaileye rağmen Türkiye hızla amaçladığı hedeflere doğru gitmekte ve bugün kendi toprakları içerisinde, kendi insanlarına huzur, adalet sağlarken aynı zamanda ateşten bir dünyada mazlumlara liderlik yapmaktadır. İşte bunlar kıymetli şehitlerimizin ve gazilerimizin bir noktada yüzü suyu hürmetine olmaktadır.
 
Bizler irade dedik, imkân olmasa bile iradeyle imkânları oluşturup bu vatanı, bu noktalara getirdik. Bundan sonrada daha iyi günler Allah’ın izniyle bizi bekliyor.
 
Sevgili gençler, ecdadımızı iyi bilmeliyiz. Mazisi olmayanın âtisi olmaz. Mazisini bilmeyen, tarihten dersler çıkarmayan bir millet geleceğe pusulasız bir gemi gibi gider. Onun için bugün burada toplanmamızı basit bir hadise olarak lütfen değerlendirmeyin.
 
Yüzyıl önce yaşananlar, bugün yaşananlara aslında önemli bir rehberlik teşkil etmektedir. Tarihimizi çok iyi öğreneceğiz. Ailemize, milletimize, toplumumuza ve devletimize hayırlı hizmetlerde bulunacağız. Bizler; çok temiz, iyi donanımlı, milli ve manevi değerlerine bağlı, gençliğin gelmesinden dolayı büyük bir mutluluk duyuyoruz. Sizlerden çok şey bekliyoruz.
 
Tüm bu duygu ve düşüncelerle, Sarıkamış’ta şehit olan aslanlarımızı rahmetle anıyorum. Yine muhtelif cephelerde, ülkenin bekası için şehit olan tüm kahraman evlatlarımızı, askerlerimizi ve tüm personelimizi rahmetle anıyorum. Bu vatanın bir ve bütün olarak her zaman kıyamete kadar daim olacağını ifade ediyor, al bayrağımızın her zaman bu semalarda dalgalanmasını Allah’tan niyaz ediyorum. Hepinize selam ve saygılarımı sunuyorum." Dedi.