MÜSTAKİL KONFOR HAYALİ SUYA DÜŞTÜ

Karaman'da ikameti bulunmayanlar da listeye başvurmuş.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafınca, Karaman’da yapılması planlanan Bölükyazı Köyü 265 konut için başvurulardan 143 ismin, listesinden çıkartarak iptal ettiği bilgi edinildi.

İdarenin buna karşılık 92 başvuruyu esas alarak uygunluğunu kabul ettiği öğrenildi.

Edinilen bilgilere göre iptal gerekçelerinde başvuru sahiplerinin Toplu Konut İdaresi tarafından yapılan projelerden öncesinde mesken sahibi oldukları ve yine Karaman yerleşim merkezinde ikamet etmemiş olmaları ve buna benzer bulguların saptandığı bilgisine ulaşıldı.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı TOKİ, yaklaşık bedeli 70 milyonu bulan Karaman İli Bölükyazı Köyü 265 konut için başvurularını toplamış listeyi açıklamıştı.

E-karaman gazetesinin gündeme taşıdığı “TOKİ’den Zenginlere Kıyak” manşetli haberinin ardından Karaman’da kamuoyu oluştu. 

Aralarında fabrikatör ve çocukları ile çeşitli STK’larda görev almış tanınmış simalarının yer aldığı çoklu listeye birçok kurum temsilcisi ve yüzlerce vatandaş tepki göstermişti.
Karaman İli Bölükyazı mevkisinde Konya yolu üzerinde projelendirilen 265 konut için 765 Bin TL bedelle satışa sunularak cami, altyapı ve çevre düzenlemesi işi dahilinde müstakil tek katlı ve 2+1 planında tasarlandı.

İptal edilen 143 başvuru listesi açıklanmazken, işte o isimlerin yer aldığı liste.

https://www.toki.gov.tr/satis/tr/duyuru-detay/karaman-ili-merkez-ilcesi-bolukyazi-koyu-265-adet-konut-201291031-220406031757685/basvuru-listesi


 

TOKİ Karaman konut Bölükyazı Haber Gündem