Nallıhan'da kadın emeği ürünler kooperatifle pazara sunulacak

Ankara'nın Nallıhan ilçesinde kaymakamlığa bağlı Aile Destek Merkezi yöneticileri ve usta öğreticiler tarafından kadın girişimciler kooperatifi kuruldu

Ankara'nın Nallıhan ilçesinde kaymakamlığa bağlı Aile Destek Merkezi yöneticileri ve usta öğreticiler tarafından kadın girişimciler kooperatifi kuruldu.

Elika Kadın Girişimciler Kooperatifi Başkanı Cansu Özcan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Nallıhan Aile Destek Merkezinde görev yapan koordinatör, psikolojik danışman ve usta öğreticiler olarak sadece kadınlardan oluşan bir kooperatif oluşturduklarını ifade etti.

Kooperatife isim olarak "üreten kadın, toprak ana, kadın elinin değdiği" anlamlarına gelen "Elika" ismini seçtiklerini dile getiren Özcan, "Amacımız, Nallıhan Aile Destek Merkezinde ilçe kadınlarının el emeği göz nuru el sanatı ürünlerini tanıtmak ve pazara sunmaktır. Aslında biz bu ürünleri Aile Destek Merkezinde pazarlamak için ara sıra kermes yapıyoruz. Ancak pazar bulmakta zorluk çekiyoruz. Kooperatif aracılığıyla hedeflediğimiz pazarı bularak e-ticarete başlayacağız. Aynı zamanda Nallıhan kadınlarına ekonomik destek sağlayarak Nallıhan el sanatlarını Türkiye'ye ve dünyaya tanıtmak istiyoruz." dedi.



AA