Mahalle muhtarlarına Bedesten'de iftar yemeği verdi

Niğde - Muhtarlar bir araya geldi. Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, mahalle muhtarlarına Bedesten'de iftar yemeği verdi.

Muhtarlarla Bedesten Çarşısını gezen Başkan Akdoğan, tarihi mekanı, Niğde Belediyesi’nin faaliyete geçirdiği Gönül Kapısı Market, El Emeği Ürünler Pazarı ve Okuma Salonuyla daha işlevsel hale getirdiklerini söyledi.

( e-karaman ) haber sitemizin edindiği bilgiye göre, Niğde Belediyesi’nin,  bu yıl 12 mahallede gerçekleştireceği ve ‘Gönül Sofralarında Buluşalım” sloganıyla sürdürdüğü mahalle iftarları devam ederken, Belediye Başkanı Faruk Akdoğan da tarihi Bedesten Çarşısı’nda toplumun değişik kesimleriyle zaman zaman iftar yemeklerinde bir araya geliyor. Geçtiğimiz günlerde siyasi partilerin temsilcileri ve belediye meclis üyeleriyle iftar yemeğinde buluşan Başkan Akdoğan, önceki gün de mahalle muhtarlarına iftar yemeği verdi.

İftar yemeğinin ardından muhtarla sohbet eden Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, işlevsel hale getirilen tarihi Bedesten’i gezdi ve Gönül Kapısı Market, El emeği ürünler pazarı ile Çay ve okuma salonu hakkında bilgi verdi.

5 asırlık tarihi mekanda Niğde merkez muhtarlarıyla iftar yemeğinde bir araya geldiklerini belirten Başkan Akdoğan muhtarlara katılımlarından dolayı teşekkür etti. Akdoğan,‘’ Ecdad yadigarı tarihi mekan olan Bedesten çarşısı 400 seneyi aşkın bir süre önce yapılış olmasına rağmen hala yıpranmamış ve çok güzel otantik bir havası var. Bizde bugün muhtarlarımızla Bedesten’de iftarda buluştuk. Tüm muhtarlarımıza davetimize icabet etmiş olmalarından dolayı teşekkür ediyorum’’ dedi.

YEMEKLERİMİZİN TAMAMI BELEDİYEMİZ AŞEVİNDE YAPILIYOR

İftar yemeklerinin tamamının Niğde Belediyesi’ne ait Aşevi tarafından hazırlandığının altını çizen Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, ‘’ Belediyemiz Aşevi’nin üretmiş olduğu yemeklerin hem kalitesini görüyoruz hem de mahalle iftarlarında vatandaşımıza, bugün muhtarlarımıza ve öncesinde de belediye meclis üyelerimize ikram ediyoruz. Dolayısıyla Niğde Belediyesi her alanda olduğu gibi sosyal projeler çerçevesinde de vatandaşımızın yanında olmaya devam ediyor’’ diye konuştu.

BU NOSTALJİK HAVADA İFTAR AÇMAK ÇOK DAHA GÜZEL OLDU

Tarihe yakışan bir yerde iftar açmanın verdiği mutluluğu anlatan Muhtarlar Derneği Başkanı Bahtiyar Yamaner ise , ‘’  Bedesten, Osmanlı zamanında yapılan, tarihe yakışan ve Belediye Başkanımızın ilimize kazandırdığı bir yapı. Böyle bir eseri topluma kazandırdığı için Başkan’ımıza teşekkür ediyorum. Burada çok güzel hizmetler de veriliyor. Okuma köşelerinin de olduğu bu alanda vatandaşımıza ücretsiz olarak çay veriliyor. İkinci bölümde el işi yapan hanımlara iş imkanı sunuluyor. Bir sonraki bölümde de ihtiyaç sahibi olan vatandaşlar belediyenin verdiği kart sayesinde ücretsiz alışveriş yapabiliyor. Gerçekten çok güzel bir işletme olmuş. Ayrıca daha önce başkanımızla iftar yemeklerinde restoranlarda buluşuyorduk. Ama burada olmak, bu nostaljik havada iftar açmak çok daha güzel oldu. Belediye başkanımıza teşekkür ediyorum’’ ifadelerini kullandı.

Şehitler Mahallesi Muhtarı Fatih Kılıç da ‘’ Medeniyetlerin yaşatıldığı şehir olan Niğdemizde böyle tarihi bir yerde iftar açtırdığı için Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum’’ dedi.

YILLARDIR ATIL VAZİYETTE OLAN YERİ ŞEHRE KAZANDIRDIĞI İÇİN BAŞKANIMIZDAN ALLAH RAZI OLSUN

Tarihi Bedesten’in bulunduğu mahalle olan Alaaddin Mahallesi Muhtarı Hüseyin Demirtaş Bedesten’i şehre kazandırdığı için Belediye Başkanı Faruk Akdoğan’a teşekkür etti. Demirtaş, ‘’ Yıllardır atıl vaziyette olan Bedesten’i Başkanımız saolsun restorasyonunu yaptırarak şehre kazandırdı. Burası çoklu olarak halka hitap ediyor. Bir tarafta çay ocağı, bir tarafta bayanlar için el emeği ürünler pazarı bir tarafta da Gönül Kapısı market. Başkanımızdan Allah razı olsun’’ sözlerine yer verdi.

Başkan Akdoğan’ın verdiği iftar yemeğine AK Parti Merkez İlçe Başkanı Ömer Kılıç, Belediye Başkan Yardımcıları Harun Dikici ve Rıfat Özkan, belediye meclis üyeleri ile muhtarlar katıldı.

Bu arada Niğde Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü'nün Ramazan Ayı İftar Programı:

10 Haziran Cumartesi Selçuk Mah.

12 Haziran Pazartesi Özbelde

14 Haziran Çarşamba Dere Mah.

16 Haziran Cuma Efendibey Mah.

19 Haziran Pazartesi İlhanlı TOKİ

21 Haziran Çarşamba Perşembe Pazarı

23 Haziran Cuma Şahinali Mah.