Nükleer teknoloji konulu 'Uluslararası Gençlik Forumu' Obninsk'te başladı

Uluslararası Gençlik Nükleer Forumu Obninsk NEW, dünyanın ilk nükleer santraline ev sahipliği yapan Rusya'nın Obninsk kentinde başladı

Uluslararası Gençlik Nükleer Forumu Obninsk NEW, dünyanın ilk nükleer santraline ev sahipliği yapan Rusya'nın Obninsk kentinde başladı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Nükleer Eğitim Haftası kapsamında düzenlenen etkinlik, Rusya Devlet Nükleer Enerji Kuruluşu Rosatom, Ulusal Nükleer Araştırma Üniversitesi (MEPhI) ve MEPhI'ye bağlı Obninsk Nükleer Enerji Mühendisliği Enstitüsü tarafından düzenleniyor.

Bu yılki ana teması, "Dünyanın Sürdürülebilir Yarınları için Eğitimi Güçlendirmek" olan forumda tüm tartışma ve aktiviteler canlı interaktif etkinlikler şeklinde planlandı.

Forumda, küresel zorlukların, nükleer bilimin geleceğinin ve mevcut teknolojik eğilimlerin kapsamlı bir şekilde tartışılmasının yanı sıra gençlik kuruluşlarının nükleer teknoloji alanında eğitimi ilerletmedeki rolü, sektörü herkes için erişilebilir kılan bir ortamın teşvik edilmesi ve Obninsk'in nükleer endüstri için personel yetiştirmede önemli bir merkez haline getirilmesi gibi konuların ele alınması amaçlanıyor.

Öte yandan foruma katılanlar arasında Türkiye, Çin, Hindistan, Vietnam, Macaristan, Kenya, Özbekistan, Güney Afrika da dahil 70'ten fazla ülkeden lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri ile genç araştırmacılar bulunuyor.

Etkinlik internet üzerinden de "https://impact-mission.org" ve "https://impact-mission.org/events/obninsk-new-2023/" internet adresinden takip edilebilecek.













AA