ÖDENEK GELDİKÇE ŞEKİLLENİYOR ŞEHİR STADYUMU YENİ SEZONA HAZIR

Karaman'da Yunus Emre Mahallesi Üniversite Yerleşkesi arkasında inşa edilen Karaman Stadyumu inşaatında çalışmalar hız kazandı.

UEFA kriterlerine göre tasarlanmış olan 15 bin kapasiteli şehir stadyumu, toplam 69.000 m2’lik inşaat alanına sahip. 

İnşaatına 2016 yılında başlanan, betonarme ve çelik yapım tekniği ile inşa edilen Karaman Yeni Şehir Stadyumu, projesinde, 41 Kişilik protokol tribünü, 25 loca salonu, 2 farklı protokol ağırlama salonu, 155 kişilik basın tribünü, 100 kişilik toplantı salonu, bunun yanında açık ve kapalı olmak üzere toplamda 417 araçlık otopark yer alıyor.

Stadyum inşaatının tasarımında ayrıca kuzey ve güney tribünler alçak tutularak doğal çim sahanın güneşlenme süresiyle beraber sahadaki vantilasyon miktarının arttırılması da hedefleniyor.

Yine stadyumun doğal eğime oturmasıyla beraber topoğrafik durumun tasarımda bir avantaja çevrilmesi de, akılcı çözümlerle kot farkından doğan mekanlar yapıya entegre edilerek çevresiyle barışık bir mekan kurgusuna dönüşüyor.

Stadyum inşaatı ile ilgili olarak Karaman’da yetkililer çalışmaların devam ettiğini belirtirken, yapım aşamalarının ödenekler geldikçe hız kazanacağını ifade etti.

Proje kapsamında 2019 yılında hizmete girmesi hedeflenen Şehir Stadyumu, son çalışmalarla dış kaplaması ile birlikte şekillenirken, hizmete girmesi ile birlikte Karaman’a da bir cazibe katması bekleniyor.

Karaman’ı temsil edecek takımlara muazzam bir atmosfer katacak olan 15 bin kişilik stadyum, son derece modern, fonksiyonel ve uluslararası müsabakalara ev sahipliği yapabilecek.

Yeni stadyumda ayrıca futbol sahasının yanı sıra, bireysel sporların yapılabileceği salonlar, antrenman sahaları, alışveriş merkezleri, toplantı ve seminerlerin yapılabileceği salonlar da yer alacak. Karaman’da sporseverler başta olmak üzere kamuoyu da yeni stadyumun hizmete girmesini heyecanla bekliyor.
 









karaman karaman haber karamandan haber karaman yeni stasyum