Odyometri nedir? Odyometri bölümünün puanları nelerdir? - Başarı sıralamaları

Odyometri, işitme bozukluklarını detaylı inceleyip, bunu ele alan kişilere yönlendirilen bölümdür. Bazı test ve yardımlar sayesinde işitme ve konuşma bozukluklarına tedbir alır. Özellikle son dönemlerde üniversite tercihinde bulunacak öğrenciler tarafından bu bölüm oldukça merak ediliyor. Peki odyometri bölümü nedir, odyometri taban puanları kaçtır?

Odyometri, bazı işitsel ve konuşma becerilerini düzenlemek için doktorların yönlendirdiği bir bölümdür. Bu bölüm son zamanlarda oldukça ilgi görmüş ve belli bir başarı sıralamasına girmiştir. Araştırmalar sonucu yoğun talebi olan bu bölüm, bilimsel yöntemlerle denge tanısı ve tedbirler sunduğunu ortaya koymuştur. Bu bilimsel yöntemler ile sağlık personelleri hastalara kolaylık sağlamıştır.

Odyometri Nedir?

“Odyometri nedir?” sorusu en sık merak edilen konulardan biridir. Odyometri; insanların işitm bozukluğunun derecesini çeşitli testler yardımıyla ortaya çıkaran ve hastanın durumuna göre işitme cihazı belirlenen bunun yanında konuşma tedavisi sağlanan önemli birimlerden biridir. İşitme kaybı şüphesi bulunan, kronik kulak enfeksiyonları, meniere hastalığı, uzun süre ve düzenli yüksek sese maruz kalma, yırtık kulak zarı ve bunun gibi sebepler sonucu rutin sağlık kontrollerinde odyometri testi gerçekleştirilir. Yapılan bu odyometri testi, hastanın durumuna göre ölçüm yapmak ve belli bir kategoriye yerleştirmek olarak tanımlanır. İşitme testi olarak da adlandırılan odyometri testi, odyometre cihazıyla, farklı yollardan işitmenin ölçülmesine de imkan sağlar.