OSB YÖNETİMİNDEN ACİL ÇAĞRI

Karaman'da mevcut Organize Sanayi Bölgesinde tahsisi yapılan parsel sayısı neredeyse dolup taştı.

OSB YÖNETİMİNDEN ACİL ÇAĞRI; “2. OSB BİR AN ÖNCE KURULMALI”

Karaman'da mevcut Organize Sanayi Bölgesinde tahsisi yapılan parsel sayısı neredeyse dolup taştı.

Bu alanlara üretime geçmeye hazır parsel ve inşaatı devam eden parsel sayıları da eklenince Karaman Organize Sanayi Bölgesi Yönetimi yeni yatırımcılara tahsis edilebilecek arsa konusundaki sıkıntılarının çözümü için yetkililere acil çağrıda bulundu.

Normalleşme süreci ile ülke genelinde ve Karaman’da hızla toparlanma ve üretimdeki performansın yanı sıra OSB'lerde yatırım hareketliliğinin de sürdüğünün altını çizen Karaman Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kemal Boynukalın, Organize Sanayi Bölgelerinin salgına rağmen 2020 yılında da on binlerce yeni istihdam sağladığına dikkat çekti.

OSB'lerde kümelenen sektörlerin, pandeminin olumsuz etkilerini hızla onarmaya çalıştığını belirten Başkan Boynukalın, sanayicilerin ve üreticilerin salgın öncesinin üstünde bir performansla faaliyetlerini sürdürdüğünü hatırlattı. Bu anlamda Karaman Organize Sanayi Bölgesinde parsel doluluk oranının hızla arttığına dikkat çeken Başkan Boynukalın, yetkililerin 2. Organize Sanayi Bölgesinin kurulumu için yatırımcıya nefes aldıracak çalışmalara imza atmasını istedi. 

Karaman Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kemal Boynukalın, 2. Organize Sanayi Bölgesinin kurulması için yetkililere seslenerek;

“Karaman Organize Sanayi Bölgemiz için büyük bir yatırımcı gelse tahsis edecek arsamız kalmadı. OSB’miz her fırsatta yatırım yapmak isteyen sanayicilere gerekli kolaylığı sağlamıştır. 

Geldiğimiz bu süreçte Yeni kurulacak Organize Sanayi Bölgesi için alan da belirlendi. Ancak bu işin artık hızlandırılması lazım. Buradan yetkililere sesleniyoruz. OSB Yönetimi adına acil çağrıda bulunuyorum. 2. Organize Sanayi Bölgesi acilen yapılmalı. Valilik, İl Özel İdaresi ve Belediye gibi kurumların bir an önce bu soruna el atması lazım. Aksi takdirde arsa isteyen yatırımcıya gösterecek yerimiz kalmayacak.”diyerek endişelerini ifade etti. 

Karaman'da yatırırım yapmayı düşünen yerli ve yabancı yatırımcıların, Karaman'a yatırım yapabilmeleri ve Karaman'ın, Türkiye'nin 2023 hedeflerine katkı sağlayabilmesi için gerekli olan yatırım alanı ihtiyacını gidermesi hedeflenen bu çalışmaların Karaman'ın sanayi şehri unvanını güçlendirecek ve Türkiye'de hak ettiği yere gelmesine büyük katkı sağlaması bekleniyor.