ÜNLÜ AVUKAT OSB YÖNETİMİNİ HEDEF ALDI, VERYANSIN ETTİ; "KABUL EDİLEMEZ BİR PERVASIZLIK"

KARAMAN'DA hukuk ofisi ile özellikle iş mahkemelerindeki,

ÜNLÜ AVUKAT AÇTI AĞZINI YUMDU GÖZÜNÜ;

“ÇİVİ DAHİ ÇAKMADAN AL-SAT YAPIYORLAR”

ÜNLÜ AVUKAT VERYANSIN ETTİ; “KABUL EDİLEMEZ BİR PERVASIZLIK”

KARAMAN’DA hukuk ofisi ile özellikle iş mahkemelerindeki başarı oranlarının çözümü noktasında üne kavuşan ve bir dönem Ak Parti’den siyasete atılan Avukat Hüseyin Mutlu, Karaman OSB Yönetimine veryansın etti. 

Ünlü Avukat, Karaman istihdamı ve sanayi kalkınmasında büyük rol oynayan Organize Sanayi Bölgesinde son yıllarda gerçek yatırımcılara arsa tahsisi yapılmadığını aksine bu arazilerin daha düşük bedellerle sözde yatırımcılara tahsis edildiğini iddia etti.
Mutlu ayrıca, söz konusu işlemlerle ilgili yaptığı araştırmaları da kamuoyu ile paylaştı. 

“ÇİVİ DAHİ ÇAKMADAN AL-SAT YAPIYORLAR”

OSB2ler için ilgili yönetmelik kapsmaındakş maddelerle iddiasını savunan Avukat Hüseyin Mutlu, “İlanlarda bırakın yapıyı çivi dahi çakmadan al-sat yapılmak istenilmektedir.”dedi. Mutlu açıklamasında;


“Karaman'ı büyütecek, geliştirecek, istihdam sağlayacak gerçek yatırımcı sanayi arsası bulamazken; çok düşük bedelle sanayi yatırımı için sözde yatırımcılara tahsis edilen arsaların sanayi tesisi yapılmadan fahiş fiyata aleni satış ilanları kabul edilemez bir pervasızlıktır.

Zira organize sanayi bölgeleri uygulama yönetmeliği 60. maddesi açık olup;
Madde 60 - (1) tahsis edilen sanayi parseli ile ilgili olarak;

a) Tahsis tarihinden itibaren 1 yıl içerisinde gerçekleştireceği yapıya ait projeleri osb’ye tasdik ettirerek yapı ruhsatını almayan,

b) Yapı ruhsatı aldığı tarihten itibaren 2 yıl içinde iş yeri açma ve çalışma ruhsatını almayan, katılımcılara yapılan tahsis, yönetim kurulu tarafından iptal edilir.

Yönetmelik açık olup sanayi tesisi yapmadan arsa şeklinde bekletilemeyeceği açıktır. aşağıda görülen ilanlarda bırakın yapıyı çivi dahi çakmadan al-sat yapılmak istenilmektedir.

Karaman'ımızın ilerlemesine, büyümesine ve fark yaratmasına yönelik adımlara engel konulamaz. Gerçek yatırımcı arsa bulamazken tahsis edilen arsayı sanayi tesisi yapmadan hatta çivi dahi çakmadan aleni bir şekilde fahiş fiyata satışa koyulan bu ilanlar görmezden gelinemez.

Sanayi tesisi kuracak ve istihdam sağlayacak gerçek yatırımcılara deprem bölgesi olmayan, kalifiyeli ve çalışkan iş gücü, enerji üretim gücü, iç bölgelere ve limanlara ulaşım kolaylığı v.b. açık ara fark yaratan özellikleriyle ilimiz kapılarını sonuna kadar açacak olup; taş koymaya kalkanları da ezecektir.”ifadelerini kullandı.


 

Hüseyin Mutlu Karaman Avukat OSB Haber Gündem