OSB'Lİ DEV İŞ ADAMINDAN FLAŞ ÇARPICI AÇILAMALAR

OSB'DE ESKİ BAŞKAN ADAYI KARAMANLI DEV SANAYİCİDEN FLAŞ AÇIKLAMALAR ! DEV SANAYİCİ OSB'NİN KURUMSALLIKTAN UZAK, YETERSİZ BİR YAPI OLDUĞUNA DİKKAT ÇEKTİ

YATIRIM SAHASI MI EMLAK LOBİSİ Mİ ?
OSB'DE ESKİ BAŞKAN ADAYI KARAMANLI DEV SANAYİCİDEN FLAŞ AÇIKLAMALAR !
DEV SANAYİCİ OSB'NİN KURUMSALLIKTAN UZAK, YETERSİZ BİR YAPI OLDUĞUNA DİKKAT ÇEKTİ
İNSANA YATIRIM YOK, SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ YOK, RESTAURANTI DAHİ YOK

"BİRLİK YAPISI ZAYIF, TEHDİTKAR OLMAYAN BİR YÖNETİM ANLAYIŞI YOK"
"BAŞVURULAR ADİL DEĞERLENDİRİLMİYOR
"DİJİTAL ÇAĞDAN UZAK OSB FATURALARI YANLIŞ KESİYOR, DÜZELTMELER GÜVENİ SARSIYOR"

Karaman Organize Sanayi Bölgesi eski Yönetim Kurulu Üyelerinden ve OSB'de Başkan Adayı olarak seçimlere katılan İş İnsanı Işık Duru, OSB'lerin emlak değil yatırım sahaları olduğuna dikkat çekerek veryansın etti.
Geçtiğimiz aylarda tamamlanan OSB Genel Kuruluna başkan adayı olarak çıkan iş insanı Işık Duru, önemli açıklamalarda bulundu.
OSB'lerde kurumsal bir altyapının tehditkâr olmayan bir yönetim tarzı anlayışı ile mevcut olabileceğini vurgulayan Işık Duru, Karaman'da bu yapının olmadığını ve OSB için kuruluş ilklerinden olan birlik yapısının da bozulduğuna dikkat çekti.
Duru, kurumsallaşmanın en önemli ayaklarından birisinin kurallaşma olduğunu belirtirken,  Osb'lerin de kurallar ile ilgili kanun ve mevzuatlar çerçevesinde gerçekleşmesi gerektiğini hatırlattı.
Karaman OSB'nin sadece sistem ve alt yapıya değil insana da yatırım yapan ve insan kalitesini arttıran bir yaklaşım sergilenmesi gerektiğini belirten Duru, “OSB'mizin ilimizde sahiplendiği bir sosyal sorumluluk projesi dahi bulunmamaktadır. “dedi.
Duru açıklamalarında;
OSB'ler içerisinde bulunan firmaların kıymetli temsilcileri, çalışan personeli, hizmet sağlayıcıları, yönetici kadroları ile bulundukları şehir için önemli kurumlardır.
Kurulduğu tarihten bu yana Organize Sanayi bölgesinin gelişimi için emek harcamış bütün yönetim, personel, vekil, bakan, bürokratlara teşekkür eden Duru, bunun yanında Karaman OSB nin birlik yapısının da zayıflığına da dikkat çekerek,
OSB'ler kuruldukları il veya ilçelerde sanayinin disipline edilmesi şehrin planlı gelişimine katkıda bulunması sanayicilerin bir arada bir program dahilinde üretim yapmaları ile üretim verimliliği ve kar artışı sağlanması, tarımsal üretimin sanayide katma değer kazanması, sağlıklı ucuz güvenli bir altyapı oluşturulması, ortak sosyal tesislerin kurulması, müşterek arıtma tesislerinin kurulması, arıtma tesisleri ile çevre kirliliğinin önlenmesi, devletin gözetiminde ve ilgili mevzuat tam uyum sağlanarak yönetimin gerçekleşmesi amacı ile kurulmuşlardır. 
Bulundukları şehre ekonomik değer katan şehirlerin sosyal dokusunu ve yaşamına etkileyen yapılardır.
Karaman OSB'de yıllar önce bu hedeflerle kurulmuş, Karaman'a ekonomik ve sosyal çok katkıda bulunmuş şehrin gelişiminde öncü olmuştur.
FAKAT bugün geldiğimiz noktada OSB'mizin kuruluş ilklerinden olan birlik yapısı ne yazık ki bozulmuştur. Yapılan genel kurula iki listenin çıkması hem OSB adına bir demokrasi örneği olsa da birlik yapısının zayıflığını gösteren göstergesidir.
Gönül isterdi ki OSB'mizde bulunan tüm sektörleri temsil edecek şekilde firmaların dağılım gösterdiği bir yönetim kurulu ile tek liste çıkabilseydik.

Yine gönül isterdi ki dönüşümlü başkanlık centilmenliği çerçevesinde olan genel kurullarımızda her dönem başka bir üyemiz başkanlık ederek OSB'mize hizmet etseydi. Tabi ki böyle bir yapının olabilmesi için Öncelikle birleştirici tehditkar olmayan bir yönetim tarzı ve OSB içerisinde kurumsal bir alt yapı gerekmektedir.

Yönetimlerden bağımsız bir tamamen OSB'nin strajedi ve hedeflerine tutunmuş OSB'nin gelişimi için ilgili kanun ve mevzuatları tam olarak uygulayabilen bir personel yapısı bu kurumsal alt yapının en önemli yapı taşıdır. Bunun aksine OSB yerine yönetim kuruluna hizmet eden, yönetim için oy bile isteyen bir yönetici yapısı ise yapının ne kadar kurumsallaşmadığının göstergesidir. 

Kurumsallaşmanın en önemli ayaklarından biri kurallaşmadır. OSB'lerde Kurallar ile ilgili kanun ve mevzuatlar çerçevesinde gerçekleşir.
Kişiler ve kişilerin ilişkilerinden bağımsız bir şekilde herhangi bir iltizam göstermeden, eşit, adil, kurala dayalı bir yönetim anlayışı OSB'mizde kurulmalıdır.
OSB YATIRIM SAHASIDIR EMLAK SAHASI DEĞİLDİR 
Bu kurumsallaşmada bir diğer hususta şeffaflıktır. 
OSB'miz kime ne kadar şeffaftır. Başvurular adil bir şekilde değerlendirilmemektedir. OSB yönetmeliği arsa tahsis başlıklı 55. Maddenin 2. Fıkrasına göre tahsisi ve satışı yapılmamış parseller OSB İnternet sitesinde sürekli ve güncel olarak yayınlanır. Yayınlanmayan OSB yönetim kurulu görevini yerine getirmemiş sayılır. Bu konuda mevcut sitemizde ciddi eksikliklerle doludur. Başvurular belirli bir öncelikle mi değerlendirilmektedir.
Bu süreçte kararlarla ilgili üyelerimizin endişeleri ile doludur. Bu konuda şeffaflığı beklemektedir. 

Ülkemizde pek çok OSB bu hususları katılımcı firmaları için oluşturdukları iş akış programları ve elektronik belge yönetim takip sistemleri ile yapabilmektedir. Kişilerden bağımsız olarak sistemler kurulabilir ve firmalarımıza açılabilir.
Çağımız dijitalleşme çağıdır. Fakat OSB'miz bu dijitalleşme hamlelerinden oldukça uzak hala faturalama problemleriyle uğraşmaktadır. Elektrik faturaları yanlış kesilmekte ve sonrasında yapılan düzeltmeler güveni sarsmaktadır. Bu tarz durumlar firmaların bireysel yatırımları itmekte, toplu bir şekilde uygulamalarla çözülecek hususlar OSB'miz firmalarına yüksek maliyetlere neden olmaktadır. 
Ayrıca hizmet destek alanlarının sanayi parseli gibi sanayicilere  değil katılımcıların ihtiyaçlarına yönelik küçük imalat tamirat ticaret eğitim ve sağlık sektörüne faaliyet gösteren ağlarda tanımlanmalı ve bu şekilde tahsise açmalıdır.
Son iki senedir OSB'mizde elektrik kesintileri sayısında ciddi bir şekilde artış olmuştur. Firmalarımız bu ansızın gerçekleşen kesintilerden ciddi olarak etkilenmektedir.
Anlık kesintiler ile kalite problemleri doğmakta halt ayarları sıfırlanmakta ve bazı cihazlarda tahribatlar olmaktadır. 
OSB bu tarz arızları tam olarak kaydetmemekte ve arızaların üzerine düşmemektedir. 
Bu arada en son metotlarla takipler yapılmalı reaktif değil proaktif bir arıza yönetimi ile elektrik kaynakları bildirimsiz kesintilerin sıfıra indirilmesi için çalışmalar yürütülmelidir.
Ayrıca her bir katılımcıdan herkese eşit mesafede politikalar uygulanması gerekmektedir. 
Firmalarımızın uzun zamandır en önemli sıkıntılarından biri OSB içerisinde müşterilerimizi, tedarikçilerimizi gönül rahatlığı ile ağılayabileceğimiz ilimizi temsil edebilecek bir restaurantın oluşturulmamasıdır. 
Pek çok OSB bu hususta öncü davranarak bu yapıları kurmuş ve firmaların hizmetine sunmuştur. Karaman OSB'nin bu ihtiyacı kısa sürede giderilmeli kişilerin misafirlerini gönül rahatlığı ile zahmetsiz bir şekilde ikramda bulunması sağlanmalıdır. 
Sanayimizde en önemli husus personeldir. 
OSB'mizin en zayıf olduğu konu bu husustur. Sanayimizde ihtiyacı doğrultusunda personel ulaştırabilecek personel alt yapısını geliştirecek özel istihdam bürosu OSB bünyesinde kurulmalıdır. 
Tüm bölge ise dijital alt yapı ile desteklenmeli firmaların istihdam kaynağı maliyetlerine katkı sağlanmalıdır. Ayrıca OSB'mizde stratejik faaliyet mesleki liselerin kurulması firmaların yöneticilerinin gelişimine yönelik eğitimlerin ve buluşma noktalarının organize edilmesi Firma çalışanlarına yönelik temel eğitimlerin ücretsiz sağlanması gerekmektedir.
OSBÜK'de katılım gerçekleşmeli farklı OSB'lerdeki gelişimlerden feyz alınarak yatırım stratejisi güncellenmelidir.
Sadece sistem ve alt yapıya değil insana da yatırım yapan insan kalitesini arttıran bir yaklaşım sergilenmelidir.
OSB'mizin ilimizde sahiplendiği bir sosyal sorumluluk projesi bulunmamaktadır. Sanayimizin sorunları gerek yerel gerek ulusal basında dile getirilmeli ilgili platformlarda sanayimiz söz sahibi bir kurum olmalıdır."dedi.

karaman osb karaman osb firmalar karaman osb personel alımı karaman osb posta kodu karaman osb satılık arsa