Otizmle mücadelede yerli probiyotik dönemi başlıyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile Sağlık Bilimleri Üniversitesi arasında probiyotik ürünler için ARGE çalışması yapılması amacıyla protokol imzalandı.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl arasında imzalanan protokolle Otizm Spektrum Bozukluğu tanısı bulunan yaklaşık 1000 kişiye engel durumuna uygun beslenme alışkanlığı sağlanması amaçlanıyor. Kocaeli Kongre Merkezi’nde düzenlenen programda imzalanan protokol, Probiyotik Ürünler Geliştirme, Üretme ve Beslenme Danışmanlığı Projesi’nin (PROBES) startını vermiş oldu.

OTİZMLİ ÇOCUKLAR VE AİLELERİ DE KATILDI

Protokol imza törenine Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Recep Keşli, Kocaeli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ercüment Çiftçi, İl Sağlık Müdürü Yüksel Pehlevan, Büyükşehir Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Aydınlık, Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Ebubekir Ardıç, Sağlık Bilimleri Üniversitesinden öğretim görevlileri, İl Mili Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen, Özel Eğitim Şube Müdürü Fazıl Zorlu, özel eğitim okulları yöneticileri, özel eğitim rehabilitasyon merkezi yöneticileri, otizmli çocuklar ve aileleri ile çok sayıda davetli ve basın mensubu katıldı.