Oyun dünyasında son yılların en büyük krizi: Cyberpunk 2077

Yarattığı ekonomik büyüklük ile küresel sinema sektörünü geride bırakan video oyun endüstrisi için oldukça çalkantılı bir hafta geride kaldı. Bunun sebebi sektörün önde gelen birinin ölmesi veya pandemi sebebiyle annelerin çocuklarına EBA saatlerinde Playstation'ı yasaklaması değil. 2020'nin en beklenen oyunu Cyberpunk 2077 bozuk çıktı! Oyun konsol oyuncularını öyle bir hayal kırıklığına uğrattı ki yapımcı firma […]

Yarattığı ekonomik büyüklük ile küresel sinema sektörünü geride bırakan video oyun endüstrisi için oldukça çalkantılı bir hafta geride kaldı. Bunun sebebi sektörün önde gelen birinin ölmesi veya pandemi sebebiyle annelerin çocuklarına EBA saatlerinde Playstation'ı yasaklaması değil. 2020'nin en beklenen oyunu Cyberpunk 2077 bozuk çıktı!

Oyun konsol oyuncularını öyle bir hayal kırıklığına uğrattı ki yapımcı firma CD Projec Redt oyunu satın alanlara ücret iadesi (Türkiye de satış fiyatı PC 250 TL konsollar 450 TL civarı) yapacağını duyurdu. Peki Cyberpunk 2077 nasıl bir oyun ve neden bu kadar kötü bir performans ile oyun severlerin karşısına çıktı?

Netflix tarafından dizisi de çekilen The Witcher serisinin yaratıcısı CD Red Project oyun stüdyosu 9 yıldır 2077 yılında geçen füturistik bir açık dünya rol yapma oyunu (RPG) üzerinde çalışıyordu. Cyberpunk 2077'nin gelişini oyun dünyası uzun zamandır beklerken 2018'in ağustos ayında oyun kadrosuna usta aktör Keanu Reeves'in (Johnny Silverhand) katılmasıyla Cyberpunk 2077 oyun severler dışındaki insanların dikkatini çekecek şekilde bile bir popüler kültür ikonuna dönüştü. Mayıs 2012'de duyurulan yapımın çıkış tarihi daha önce birinin sebebi pandemi olmak üzere dört kez ertelendi.

OYUNUN KONUSU NE?