PATRONLARDAN BİNLERCE HANEYE EKMEK

İş ve istihdama yönelik üretim gücüyle Karaman'dan dünyaya açılan firmalar, bölgesinde binlerce haneye ekmek kapısı oluyor.

Gıda ağırlıklı sanayisi ile Karaman Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren devasal firmalar, ihracat pazarında yıllar itibarı ile cirolarına ciro katlarken, aynı paralelde istihdama katkısını da sürdürüyor.
Özellikle bisküvi ve çikolata sektörü başta olmak üzere, Karaman Organize Sanayi Bölgesinde Bifa, Saray, Şimşek, Anı ve Biskot Bisküvi gibi fabrikalarda çalışan binlerce işçi Karaman’da binlerce haneye aş sağlıyor.
Gıdanın yanı sıra, makine imalat, mobilya ve çeşitli sektörlerde olmak üzere toplam 15 bin’in üzerinde işçi varlığını bünyesinde barındıran Karaman Organize Sanayi Bölgesinde patronların istihdamla hanelere sağladıkları ekonomik destek de Karaman kamuoyunda takdir buluyor.
Üretim ve istihdamla verilen güvenilir hizmet kalitesi, ürünlerde çeşitliliğin de artmasını sağlarken, OSB’deki işgücü diğer yandan standartlardaki kaliteyi de beraberinde artırıyor.