PERKOTEK X RAY CİHAZI

X-ray Cihazları yaşamımızda çok pek kez karşılaştığımız radyolojik cihazlardır. Mr(manyetik rezonans) cihazları, röntgenler, havalimanlarında daha çok karşımıza çıkan bavul, valiz gibi eşyaların içlerini açmadığımız da içlerindeki ürünlerin görüntülerinden tespit edebildiğimiz cihazlar x-raylardır.

X-raylar;havalimanları,  askeri alanlar,  özel güvenlik şirketleri, avmler, polis merkezleri, hastaneler, poliklinikler, belediyeler, kaymakamlar gibi birçok özel veya kamu kuruluşlarında yüksek güvenlik gerektiren alanlarda kullanılmaktadır. 
X-raylarboyutlarına göre çeşitlilik göstermektedir.  X-ray Cihazları boyutları ve tipleri olmak üzere birçok çeşitleri vardır. Bunlardan bazıları; 50x30, 65x50, 80x65, 100x80, 100x100, Araç tarama x-rayları ve araç altı x-rayları olmak üzere boyutları ve tipleri farklıdır.
50x30 X-raylarboyutları 50 cm genişlik ve 30 cm yüksekliktir.  Çok büyük olmayacak koliler, çantalar ve bavullar için üretilmiştir.  Kullanımı ve kurulumları basittir. Özel okullar ve küçük işlemler tarafından tercih edilir.
65x50 X-raylarboyutları 65 cm genişlik ve 50 cm yüksekliktir.  Ebatları boyutundaki nesnelerin geçişleri için uygundur.  Orta ölçekli işlemler tarafında tercih edilir.
80x65 X-raylar boyutları 80 cm genişlik ve 65 cm yüksekliktir. Büyük valizler geçişleri için uygundur. Büyük işletmeler tarafından tercih edilmektedir. 
100x80 ve 100x100 X-raylar boyutları sebebiyle daha çok askeri alanlarda, havalimanlarında, özel güvenlik şirketlerin kullanılmaktadır. Büyük kapasiteli nesnelerin geçişlerine olanak sağlamaktadırlar. Not: Daha büyük boyutlarda x ray cihazları bulunmaktadır.
X-raylarkendilerine özel yazılımlar ile çalışmaktadırlar.  Yazılımları aracılığıyla kontrolleri yapılmaktadır.  Herx-ray kabini içerisinde bilgisayarlar mevcuttur bu bilgisayarlar da x-ray yazılımları vardır. Bu yazılımlar sayesinde x-raybandını çalıştırma, ileri alma, geri alma ve durdurma komutlarıyla x-rayiçindeki malzemenin içini detaylıca görebiliriz. X-ray kendi içerisinde yaymış olduğu x ışınıyla birlikte herhangi bir valizin, kolinin, çantanın içinde metal kesici, delici, bomba veya zararlı bir ürün olup olmadığı görülmüş olur. X-rayların bazı varyasyonlarında görüntüler organik ve inorganiktir. Bu tür x-raylar da kullanıcıya x-rayın içinden geçen eşyanın içerisinde ne olduğu daha rahat seçmesine yardımcı olur. X-raydakix ışınlarının çevreye ve kullanıcılara zarar vermemesi için bandın giriş ve çıkışlarında kurşun perdeler bulunmaktadır. Bu sayede kullanıcıya zarar gelmemiş olur. X-rayiçerisinden geçen her nesnenin görüntüsü kaydedilmektedir.  Geçmişe dönük kayıtlara ulaşıldığında her nesnenin görüntüsüne ulaşılabilir.
Otopark Sistemleri
Otopark sistemleri araçların giriş ve çıkış yaptıkları alanda kullanılır. Otopark sistemleri genel olarak iş merkezlerinin ve firmaların otoparklarında kullanılmaktadır. Bunun dışında otopark işletmelerinde de yine otopark bariyer sistemleri kullanılıyor.
Otopark bariyeri genel olarak uzaktan kumanda, ogs, hgs, anten, fotosel gibi sesnsörler yardımı ile çalışmaktadır. Ayrıca üzerinde buton bulunan otopark sistemleri de bulunuyor. Tüm bu sistemler ihtiyaçlara göre tercih edilip kullanılabilmektedir.
Otopark sistemlerinin en önemli özelliği otoparka giriş çıkışları sınırlamak ve giriş çıkışları kontrol altında tutmaktır.  Bu sayedeOtopark bariyeri giren ve çıkan araçlar kontrol edilebilir bu sayede otoparkta kaç araçlık yer kaldığı tespit edilebilmektedir. Tüm bunlar ana merkezde bulunan ekranlardan görüntülenebilmektedir.
Otopark sistemlerinde bulunan hgs ve ogs antenler ile beraber kullanılır. Bu sayede herhangi bir tuşa basmaya gerek kalmadan antenler tarafından algılanan etiketler ana mekanizmayı harekete geçirir ve bu sayede giriş çıkışlar kolayca gerçekleştirilir. Bunların dışında anteniz olarak kullanılan sistemlerde bulunmaktadır. Fotosel olan bu sistemlerde ise araçların bariyerlerin önüne yaklaştığı tespit edilir ve kapı otomatik olarak açılır.Otopark bariyeri genelde standalone ve onlien olarak çalışan programlar ile birlikte çalışmaktadır.
Günümüzde otopark bariyer sistemlerini artık birçok firma ürettiği için istediğiniz bariyer sistemlerini bulmak oldukça kolay oluyor. Ayrıca kurulumları firmalar tarafından hızlı bir şekilde gerçekleştirilmekte ve sistem kurulduktan sonrada hemen kullanılmaya başlanmaktadır. Sizde otopark giriş çıkışlarını kontrol etmek için otopark bariyer sistemlerini tercih edebilirsiniz.
AVAX adı altında ürettiği otopark ürünleriyle beraber müşterilerine köklü bir hizmet anlayışını sunmaya devam ediyor! Bu alanda donanımlı bir ekip kadrosuna sahip olan ve her anlamda kitlelerin tercihi konumunda yer alan firmamız, %100’e kadar müşteri memnuniyetini sağlayabilmek açısından sistemlerini birinci sınıf malzeme kalitesiyle tasarlamaktadır. Akordiyon bariyersizlere sıfırdan bir işletme kurma, var olan işletmenize otopark alanı dengeleme veya yaşam alanlarınıza bir otopark sistemi oluşturabilme konusunda da yardımcı oluyor. Tüm bu hizmet olanaklarını doğrudan ele almak ve kapsamlı bir hizmet faaliyetini gözden geçirebilmek açısından hemen siz de Perkotek’i aramaktan geri kalmayın. Personel olmadan da çalışabilen bu sistemler, çözüme dayalı bir işleyişi doğrudan ele alma olanaklarını da tarafınıza sunuyor.