ABDÜLLATİF HIDIR; "BEN KENDİNİ GÖRECE YETKİN BULUYORUM"

Abdüllatif Hıdır bugün 11.00'da AK Parti İl Binası toplantı

Abdüllatif Hıdır bugün 11.00'da AK Parti İl Binası toplantı salonunda basın mensupları ile bir araya geldi. 

Hıdır; "Karaman'da belediyecilik geleneğinden gelen birisinin aday olması gerekir. Bende 13 yıldır belediyecilik ve sonrasında Belediye Meclis üyeliği yaptığım için aday oldum. Ben kendimi bu göreve yetkin olduğumu düşünüyorum. Örneğin bir eczacıyı aday gösterseniz 1 yıl belediyeyi tanımakla uğraşır bu süre boşa geçer o yüzden belediyeyi bilenlerin bu işe talip olması gerekir.

Örneğin bugün kar yağdı Fen işleri hazır bekliyor olması gerektiğini bir belediye başkanının biliyor olması lazım. Belediyecilik öyle bir kurum ki sabah 8'de gel akşam 5'te git diyebileceğimiz bir kurum değil. Dışarıda yarım metre kar var iken sabah 9'da Belediyeye gelen belediye yöneticisi hiç bir konuya vakıf olamaz. 

Belediyecilikte önemli olan Bir şey ise kaldırımlar ve kaldırımlara dikilen ağaçlar. Eğer sizler doğru ağaçları, havuç köklü ağaçları kaldırıma dikmez iseniz o kaldırımlar bir süre sonra patlar ve yeniden yapılmak zorunda kalır. Kaldırım gibi maliyetler belediyeler için çok büyük külfette olur.

Karaman'da benim gördüğüm kadarı ile trafik sorunu çok ciddi bir sorun. Ben buradan iddia ediyorum Karaman'ın trafiği 2-3 yıl içerisinde bir çözüm bekliyor. Karaman'da çok ciddi kent içi trafik sorunu var. Kaldırımlar olsun, otoparklar olsun, trafik olsun bu sorunların hepsinin çözümleri bizlerde mevcut."dedi.