Abdullatif Şener; "Artık tamam bunlar yolcudur"

CHP Konya Milletvekili Adayı Devlet Eski Bakanı Abdullatif Şener, partisinin Karaman'da aday tanıtım toplantısına katıldı.

CHP Konya Milletvekili Adayı Devlet Eski Bakanı Abdullatif Şener, partisinin Karaman’da aday tanıtım toplantısına katıldı.
Karaman Yunus Emre Konferans Salonunda düzenlenen tanıtım törenine, partililer ellerinde parti ve ayyıldızlı Türk bayrakları ilke İzmir Marşı başta olmak üzere coşkuyu artırdı.
Programa CHP Konya Milletvekili Adayı Abdullatif Şener’in yanı sıra CHP Konya İl Başkanı Av. Barış Bektaş, CHP İl Başkanı Kadir Ergin, Milletvekili Adayları Av. İsmail Atakan Ünver, Dr. Hasan Akbulut, Yusuf Baştuğ, İl, İlçe Kadın ve Gençlik Kolları Başkanlığı ile partide görev almış eski İl, İlçe ve Belediye Başkanları ile İyi Parti Karaman İl Başkanı Mustafa Akın ve partililer katıldı. Saygı duruşu ve okunan istiklal marşının ardından partililere 24 Haziran seçimlerinin ülke açısından son derece önemli olduğuna vurgu yapan CHP’li
Abdullatif Şener; "Sevgili Karamanlılar Hanımefendiler beyefendiler hepinizi saygıyla selamlıyorum. Hepimizin bildiği gibi önümüzde seçimler var
 24 Haziranda sandıklara giderek oyumuzu kullanacağız. Bu seçim Cumhuriyet tarihinin en önemli seçimlerinden biridir. Önceden yerel yönetici ve milletvekilleri seçimlerini yapıyorduk. Ancak 24 Haziran seçimlerinde cumhurbaşkanlığı seçimleri ve milletvekili seçimleri yapa caz. 16 Nisanda değişen anayasayla göre Hâkimler Savcılar Yüksek Kurulunun (HSYK) 7 üyesini TBMM ve 6 uyasını cumhurbaşkanı seçeceği için bu seçimlerde yargı da belirleyeceğiz. Türkiye’de ve tüm demokratik yönetimlerinde üç erk vardır; yürütme erki, yasama erki ve Yargı erki. Önümüzdeki seçimler bu üç erkinde nasıl şekilleneceğine karar verecek. Daha önce bu kadar anlamlı ve önemli bir seçimi bu salondakilerin hiçbiri yaşamamıştır. Bu bakımında mutlak suratla seçimlere katılım oranlarını arttırmalıyız. Dostlarımızın, tanıdıklarımızın seçim sandıklarından uzak durmamaları için gece gündüz çalışacağız. Daha da önemlisi bu gece gündüz durmadan bu seçimlerde Ülkeyi de yormuş kendisi de yorulmuş ve posası çıkmış bir iktidardan kurtarmak için el birliği ile mücadele edeceğiz. Çünkü Siyaset Hizmet için yapılır. Siyaset kişisel zenginleme için yapılmaz. Kişisel hırsları hakim kılmak için yapılmaz. Bir siyasetçi sürekli olarak hep kendisine çalışmaya başlamışsa orda felaket var demektir. 16 yıllık bir iktidar döneminin ardından hep birlikte gördüğümüz tablo şudur artık iktidarı temsil eden ifade kurumlar yok iktidarı temsil eden tek bir kişi vardır. İstiyor ki hiç bir kurum yetkili olmasın hep o yetkili olsun. Hükümet onun olsun bakanlar onun olsun Belediye Başkanın onun olsun. Milyonlarca kişinin seçtiği Belediye Başkanı hoşuna gitmiyorsa kulağından tutsun atsın dışarı. Tüm Türkiye Büyük Millet Meclisi üyeleri kendi iradesine ram olsun kendisine teslim olsun emir eli gibi çalışsın. Ve istiyor ki tüm yargı ülkede tüm hakim ve savcılar onun kırbasına dönüşsün kendisine muhalefet eden istediği işleri yapmayan ülkede kim varsa hepsini yargı kırbacı ile sıradan geçirsin.  

Her şey benim olsun istiyor.

Türkiye’de tüm medya benim olsun diyor. Hiçbir medya kalmasın diyor. Hiçbir basın mensubu kalmasın özgürce bu ülkede olup biteni anlatabilen. Ülkedeki tüm sivil toplum örgütleri kendisine teslim olsun istiyor. Dünyanın en büyük sarayı benim olsun. 1100 odası olsun. İhtişamından görenler sarhoş olsun. Ama o benim olsun diyor. Kimin parasıyla? Yetmiyor ve diyor ki Dünyanın en gelişmiş uçakları şahsıma ait olsun diyor.     
Hepinizden 25 Gün  Çalışmanızı İstiyorum.
Karaman'da en fazla oyu Cumhuriyet Halk Partisi alır. Sizler Hepimiz sevgi ve hoşgörü ile herkesi kucaklayacak çalışmalarımızı anlatacağız. Karaman’da coşkuyu ve heyecanı bir arada görüyorum. Hepinizi sevgi, saygı ve hürmetle kucaklıyor, başarılar diliyorum. ”dedi.
Yapılan konuşmanın ardından Abdullatif Şener, CHP’li Milletvekili Adayları İsmail Atakan Ünver, Hasan Akbulut ve Yusuf Baştuğ ile sahnede birlik beraberlik altında adayları tanıttı.
 

abdullatif şener