Adalet Bakanı Bozdağ, AB ülkelerine yüklendi

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 'Almanya'da, Hollanda'da, Avusturya'da seyahat hürriyeti engellendi. Demokrasi mezara gömüldü. İnsan hakları ayaklar altına alınıp çiğnendi' dedi.Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Düzce'nin İstanbul Caddesi'nde...

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, “Almanya’da, Hollanda’da, Avusturya’da seyahat hürriyeti engellendi. Demokrasi mezara gömüldü. İnsan hakları ayaklar altına alınıp çiğnendi” dedi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Düzce’nin İstanbul Caddesi’nde bulunan partisinin seçim koordinasyon merkezinin açılışını yaptı. Burada toplanan Düzcelilere seslenen Bakan Bozdağ, Avrupa Birliğine üye ülkelere yüklendi. “Almanya’da, Hollanda’da, Avusturya’da seyahat hürriyeti engellendi” diyen Bozdağ, şunları söyledi:

“Demokrasi mezara gömüldü. İnsan hakları ayaklar altına alınıp çiğnendi. İfade hürriyeti yok edildi. Türk toplumunun toplanma hakkı ortadan kaldırıldı. Demokratik nezaket kurallarıyla bağdaşmayacak nazizst ve faşist uygulamalar yapıldı. AB’nin değer bir ifade ile Avrupa medeniyetinin değerleri iflas etti. Peki soruyorum her hangi bir Avrupalı yetkili şimdiye kadar kalkıp ey Hollanda, Almanya, Avusturya siz insan haklarını çiğniyorsunuz, siz ifade hürriyetini engelliyorsunuz, toplanma hakkına, seyahat hakkına saygı göstermiyorsunuz demokratik bir ülkenin meşru hükümetinin bakanlarının kendisini ifade etmesine izin vermiyorsunuz sizin demokrasi anlayışınız bumu? İnsan hakları anlayışınız bumu? ifade hürriyeti anlaşınız bumu? AB’nin değerleri bu mu? Hiç birisini söyleyeni duydunuz mu? Avrupa konseyi genel sekreteri konuştu mu? Hayır. Avrupa Birliğinden konuşan oldu mu hayır. Başka ülkelerden yanlış yapılmıştır bu Avrupa’yı temsil etmez diyenler oldu mu? Hayır hiç birini diyen olmadı. Onun için ben buradan onlara sesleniyorum. Ve diyorum ki ırkçılık, ayrımcılık, İslamofobi, yabancı düşmanlığını siyasetçiler beslerse veya bu hastalıklara teslim olursa o ülkede huzur güven ve barış asla olmaz. Bugün Türkiye’nin bakanlarını konuşma ihtimaline tahammülü olmayanlar tahammül göstermeyenler bu aşırılıklarla mücadele etmezler, edemezlerse emin olun yarın Merkel’i de Hollanda’nın başbakanını da kendi ülkelerinde gönül huzuru içinde konuşacakları bir mekan bulamazlar. Demokrasiyi beraber yaşatmamız lazım. Türkiye’ye karşı hepsine diyoruz ki adil olun, objektif olun, net olun, mert olun, herkese davrandığınız gibi eşit davranın. Ama yapıyorlar mı yapmıyorlar. Nasıl bakarsanız bakın İsterseniz doğru gözlen ister şaşı gözlen bakın Türk milleti ve Türkiye kendi yoluna yürümeye kararlı bir şekilde devam edecektir. Bundan kimsenin endişesi olmasın."

Bakan Kılıçdaroğlu’na yüklendi

Bakan Bozdağ Kılıçdaroğlu’nun gizli evetçi olduğunu söyleyerek, “Kılıçdaroğlu çıkmış diyor ki; ‘Başbakan başka partiden olursa, Cumhurbaşkanı ayrı partiden olursa o zaman çift başlılık olur kavga çıkar bu sistem bunu sağlıyor’ Ya adam gizli evetçi diyorum inanmıyorlar. Ya biz de tam bunu önlemek için yapıyoruz Sayın Kılıçdaroğlu. Çift başlılık olmasın diye bunu yapıyoruz. Geçmişte Turgut Özal’la, Mesut Yılmaz kavga ettiler mi ettiler. Süleyman Demirel’le, Tansu Çiller kavga etkiler mi ettiler. Sezer’i Cumhurbaşkanı yapan Ecevit değil miydi. Kavga ettiler mi ettiler. Bakın her dönümde Cumhurbaşkanları ile Başbakanlar arasında tartışma, didişme, kavga olmuştur. biz diyoruz Türkiye’nin Başbakanı ile Cumhurbaşkanı arasında tartışmalarla geçirecek zamanı yoktur. Bizim kavgaya değil çalışmaya ihtiyacımız var. Bende diyorum ki Sayın Kılıçdaroğlu’na bu kadar iyi ise çift başlılık CHP’nin başına iki tane genel başkan seçilim. Yani sen genel başkan ol, bir de Baykal olsun birlikte gül gibi yönetin gitsin CHP niye yapmıyorsunuz. Genel başkan olmak için ayak oyunları kaset operasyonu onlar var. Ama kendi partisinin çift başlı yönetin dediğin zaman olmaz diyor. Peki partin için uygun görmediğin layık görmediğin çift başlılığı Türk Milleti ve Türkiye devleti için nasıl uygun görüyorsun. Böyle bir şey olabilir mi. Olamaz ama maalesef bunu yapıyor. Biz diyoruz ki bu sistem bu kavgalara son verecek” dedi.

Konuşmaların ardından partisinin seçim bürosunun açılışını yaptı. Parti bürosu açılışının ardından Bakan Bekir Bozdağ, Düzce Belediyesini ziyaret etti. Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş ziyaretin anısına Bakan Bozdağ’a tablo hediye etti. Ardından Akçakoca’ya hareket etti.