Ak Parti Aday Adayından Sert Eleştiri

Karaman'da Yaşanan Oy Kaybının...

24 Haziran seçimleri sonucundan Karaman’da Ak Partinin Oylarının yüzde 10 dan fazla oy kaybının yaşanması üzerine Ak Parti Karaman 27. Dönem Milletvekili aday adayı olan  Muhammet Şamil Arslan; “Karaman Ak Parti oylarında ki %10 dan fazla oy kaybı ve üç değil iki milletvekili kazanırken bir milletvekili kaybı keşke Saadet Parti'si ile açıklanabilse ama durum hiçte öyle görünmüyor.
Saadet Partisinden gelecek 2500 oya muhtaç eden ve gelmeyince bir milletvekili kaybına neden olan etken tabi ki Karaman parti yönetiminin sorumluluğundadır.
Karaman’da 2018 parlamento seçimlerinde ciddi bir oy kaybı olduğu aşikar , bunun tek bir karşılığı var ; o karşılık siyaseten başarısızlıktır.
Karaman ölçeğinde karşılığı olmayan ,istemeyen ve tepki çeken 26. Dönem milletvekili Recep Şeker sanki çok başarılı ve Karaman’da karşılığı varmış gibi tekrar aday yapıldı , yapılmakla kalmadı birinci sıraya yerleştirildi.
Karaman halkına meydan okumaktan öte bir anlam taşımayan bu tercihin ana nedeni İl başkanı Mehmet Er’in genel merkezi bu şekilde yönlendirmesi oldu.
Karaman’dan, Karaman’ın sosyolojisinden ve halkın içine çıkmadığı için psikolojisinden anlamayan il başkanı bu tercihte etkili olmadığını genel merkezin listeyi tek başına belirlediğini iddia ederek birde bu siyasi sorumluluğu üstünden attı.
Karamanda olup biten kısaca Recep Şeker’in işgal ettiği koltuğunu koruması, Mehmet Er’in ilk iki vekil sırasını belirlemesi ve belediye başkan adayını Recep Şeker ile birlikte belirleyecek olması, Genel Başkan yardımcısı Ahmet Sorgun’un (Konya ve çevre illerde ki liste hatalarından da tek başına sorumludur.) bu siyasi hatayı onaylaması ve birlikte Reis’i yanıltmaları olmuştur.
Belediye seçimleri yaklaşmakta tahminim odur ki yine Recep Şeker , Mehmet Er , Ahmet Sorgun Karaman’da oy kaybına neden olacak daha çok Recep Şeker ile iltisaklı bir adayı halkın önüne koyacaklar görünen köy kılavuz istemez.” Dedi
 

24 haziran karaman