Bakan Mehmet Müezzinoğlu'ndan Almanya ve Hollanda'ya tepki

Almanya ve Hollanda'nın tutumunu sert bir dille eleştiren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Sevsinler sizin demokrasi anlayışınızı. Sevsinler sizin işinize geldiği zaman hukuk, işinize geldiği zaman guguk devleti anlayışınızı. Bunlar iki yüzlü değil bunlar çok yüzlü çok. Aynı salonları CHP'ye veriyorlar, HDP'ye veriyorlar" dedi.

Almanya ve Hollanda’nın tutumunu sert bir dille eleştiren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Sevsinler sizin demokrasi anlayışınızı. Sevsinler sizin işinize geldiği zaman hukuk, işinize geldiği zaman guguk devleti anlayışınızı. Bunlar iki yüzlü değil bunlar çok yüzlü çok. Aynı salonları CHP’ye veriyorlar, HDP’ye veriyorlar" dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, AK Parti Avcılar İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen Seçim Koordinasyon Merkezi Toplantısında partililere seslendi.

Referandum tutumları nedeniyle Almanya ve Hollanda’ya tepki gösteren Bakan Müezzinoğlu, "Sevsinler sizin demokrasi anlayışınızı. Sevsinler sizin işinize geldiği zaman hukuk, işinize geldiği zaman guguk devleti anlayışınızı. Bunlar iki yüzlü değil bunlar çok yüzlü çok" dedi.

Bakan Müezzinoğlu, "Türkiye’nin 3. Havalimanından, 3. Boğaz Köprüsünden, Marmaray’ından, Avrasya Tüneli’nden ve şehir hastanelerinden rahatsız olanlar, ekonomisinden, kalkınmasından 2023 hedeflerinden rahatsız olanlar. İşte şimdi Almanya’da ve Hollanda’da yeni örnekler çıkartıyorlar. Diyorlar ki, sayın Bakanım kusura bakmayın bizde hukuk devleti var. Biz AK Parti’den, Türkiye’de ’evet’ çıkmasından, ’evet çıkınca Türkiye’nin hedeflerinden korkuyoruz. Kusura bakmayın size salonları kapatıyoruz. Sevsinler sizin demokrasi anlayışınızı. Sevsinler sizin işinize geldiği zaman hukuk, işinize geldiği zaman guguk devleti anlayışınızı. Bunlar iki yüzlü değil bunlar çok yüzlü çok. Fır fır dönüyorlar" ifadelerini kaydetti.

"Aynı salonları CHP’ye veriyorlar, HDP’ye veriyorlar"

Aynı salonları şimdi CHP ve HDP’ye verdiklerini aktaran Bakan Müezzinoğlu, "Aynı salonları CHP’ye veriyorlar, HDP’ye veriyorlar. Aynı salonları PKK ve diğer terör örgütlerine veriyorlar. Bir taraftan bize ’biz PKK’yı terör örgütü kabul ettik’ diyorlar ancak bunun arkasında bir tuhaflık var. Niye? Bunlar mazlum ve mağdur milletleri bu şekilde sömürerek medeniyiz diyorlar. Şimdi buna ilk defa itiraz eden bir Türkiye Cumhuriyeti devleti ve lideri Recep Tayyip Erdoğan var. ’Artık dünyayı, mazlumları istediğiniz gibi sömüremeyeceksiniz’ diyen bir duruş var" dedi.

Bakan Müezzinoğlu’nun ’hep birlikte bu duruşa sahip çıkmaya var mıyız?’ demesi üzerine salondakiler "Evet" diyerek yanıtladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu konuşmasının ardından salondan ayrıldı.