Bakan Tüfenkci: "Türkiye'nin güçlenmesinden korkanlara inat biz korkusuzca evet diyoruz"

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, bütün küresel krizlere ve bölgesel krizlere rağmen Türkiye'yi büyütmeye çalıştıklarını belirterek, 'Türkiye'nin güçlenmesinden korkanlara inat biz korkusuzca evet diyoruz' dedi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, bütün küresel krizlere ve bölgesel krizlere rağmen Türkiye’yi büyütmeye çalıştıklarını belirterek, “Türkiye’nin güçlenmesinden korkanlara inat biz korkusuzca evet diyoruz” dedi.

Bitlis ziyareti kapsamında AK Parti İl Başkanlığında partililerle bir araya gelen Bakan Tüfenkci, referandum sürecine değindi. Bakan Tüfenkci, “Biliyorsunuz önümüzde bir referandum var. 16 Nisan’da Türkiye bir yol ayrımına giriyor. Biz bütün küresel krizlere ve bölgesel krizlere rağmen Türkiye’yi büyütmeye çalışıyoruz. Türkiye’nin işini ve aşını büyütmeye çalışıyoruz. İstiyoruz ki gençlerimizi daha fazla istihdam edelim, daha fazla yatırım yapalım ve kadınlarımıza daha fazla eğitim verip daha fazla iş gücüne katalım. Bunun için de gece gündüz demeden koşturuyoruz. Biz istiyoruz ki artık Türkiye sistem arızaları ile uğraşmasın, bu ülkenin insanının emeği ve sermayesi sistem arızaları ile heba olmasın. Türkiye kuruluşundan bu yana parlamenter sistemle yönetiliyor. 1960 darbesi bu sistemle gerçekleşti. 1971 muhtıraları bu sistemle gerçekleşti. 1980 Anayasa darbesi yine bu sistemle yapıldı. 2007’lerdeki e-muhtıralar bu sistemle arızalanıp gerçekleşti. 28 Şubatlar buralardan kaynaklanıyor. 15 Temmuz darbe girişimi yine bu sistemin arızalarından ve boşluklarından meydana geldi” diye konuştu.

Türkiye’de bir daha darbelerin olmaması için başkanlık sisteminin mutlaka gelmesi gerektiğini söyleyen Bakan Tüfenkci, “Biz istiyoruz ki bir daha bu ülkede darbeler olmasın. Bir daha millete rağmen bu ülkede hiçbir şey olmasın diye cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini getiriyoruz. Bunun için diyoruz ki milletimize rağmen bu vesayet odakları işbaşında olmasın. Bunun için de biz teşkilat ve Bitlisliler olarak evet demeye var mıyız? Kalıcı siyasi icraat için güçlü yasama ve güçlü meclis için 16 Nisan’da evet diyoruz. Türkiye’nin güçlenmesinden korkanlara inat biz korkusuzca evet diyoruz. Türkiye’nin güçlenmesinden ve büyümesinden rahatsız olanlar Türkiye’yi bıraktılar, Avrupalı dostlarından yardım istiyorlar. Terör örgütüne kucak açanlar, her türlü hayır propagandası yaptırmaktan kaçınmayanlar, bizim Türkiye Cumhuriyeti Bakanını ülkelerine sokmamakta veya girenleri de her türlü çirkin muamele ile karşı karşıya bırakmaktadırlar. Siz Avrupa’daki demokrasiyi ayaklar altına aldınız. Siz özgürlükleri ayaklar altına aldınız. İfade hürriyeti diye bize yıllarca öğretmeye çalıştığınızı inşallah 16 Nisan’dan sonra biz size öğreteceğiz. Sizin ifade hürriyetinizi biz bir bayan bakana yaptıklarınızla gördük. Ona göre de tavrımızda kullanacağımız oyda da Avrupa’ya demokrasiyi, hukuku ve ifade özgürlüğünü öğreteceğiz. Bizim dünyayla rekabet edebilmemiz için hızlanmamız lazım. Bunun için de cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi lazım. Son 30 günde kapı kapı dolaşıp halkımıza her şeyi en iyi şekilde anlatmak lazım” ifadelerini kullandı.

Bakan Tüfenkci, daha sonra Bitlis Öğretmenevi’nde basına kapalı olarak gerçekleştirilen İmam Hatipliler Platform Toplantısı’na katıldı.