BİR BİLENLE BİLGE NESİL ÖDÜL TÖRENİ YAPILDI

Karaman Eğitim-Bir-Sen ve Genç Memur-Sen işbirliğiyle düzenlenen lise öğrencileri arasında düzenlenen Bir Bilenle Bilge Nesil kitap okuma yarışması ve üniversite öğrencileri arasında Fethi Gemuhluoğlu-Dostluk üzerine deneme yarışması ödül töreni ve iftar programı yapıldı.

Programa Karaman AK Parti Milletvekili Dr.Recep Şeker, Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı, Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, KMÜ Rektörü Prof.Dr.Mehmet Akgül, AK Parti Karaman İl Başkanı Mehmet Er, Memur-Sen birim başkanları, yönetim kurulları ve işyeri temsilcileri, il müdürleri, daire amirleri, Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri, parti ve sendikanın kadın komisyonları, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.
Bir selamlama konuşması yapan Genç Memur Sen İl Temsilcisi Cihat Pınarcı’nın ardından, ödül törenine katılanlara teşekkür eden Karaman Memur-sen ve Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Yunus Özdemir: “Bir Bilenle Bilge Nesil projemizi Karaman’da lise öğrencilerimiz arasında başlattık. Türkiye’de 81 ilde uygulanan projemiz sayesinde binlerce öğrenciyi nitelikli kitaplarla buluşturduk. Bu projenin asıl amacı öğrencilerimize nitelikli okuma becerisini kazandırabilmek, oluşturan gruplarla kitap tenkidi yapabilmek ve okuduğunu yorumlama kabiliyetine sahip olabilmelerini sağlamaktır. Bizce okumaktan daha mühim bir husustur ne okuyacağını bilmek ve neyi nerede arayacağını ve de nerede bulacağını bilmek. Biz bir eğitim sendikası olarak okumanın bireyi ve toplumu dönüştürebildiğinin farkında olarak çalışıyoruz. Salt ücret sendikacılığı değil toplumumuza milletimize ülkemize geleceğimize ve gönül coğrafyamıza karşı sosyal sorumluluğumuzu da yerine getirmeye çalışıyoruz. Çünkü biz biliyoruz ki özgürlüğümüzü kaybedersek ekmeğimizi de kaybederiz. Bu bizim aynı zamanda medeniyet anlayışımızın bir tezahürüdür. Rabbim bu milleti yere düşürmeye çalışanlara, kutlu yürüyüşünü durdurmaya çalışanlara fırsat vermesin. Ayrıca üniversitemizde gönül insanı ve fikir adamı, Türkiye’nin fikri mayasının oluşmasında önemli bir emeği olan Fethi Gemuhluoğlu’nun Dostluk Üzerine kitabıyla ilgili deneme yarışması düzenledik. Bu vesileyle bu Ramazan ikliminde sizlerle birlikte olmaktan, beraberce iftar etmekten mutlu olduk. Sağolun varolun. Sözlerime Yunus Emre’nin şu dörtlüğüyle son veriyorum: 
Okumaktan mânâ ne
Kişi Hakk'ı bilmektir
Çün okudun bilmez isen
Ha bir kuru emektir   ”dedi.
Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı ve Milletvekili Dr. Recep Şeker’in selamlama konuşmalarının ardından, program ödül törenini ve toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.