FATİH TEKİN; "KARAMAN'A SIĞAMIYORUZ"

Ak Parti Karaman Belediye Başkan Aday Adayı eğitimci Fatih Tekin, parti il binasında aday adayı tanıtım toplantında konuştu.

FATİH TEKİN; “KARAMAN’A SIĞAMIYORUZ”

Belediyelerin şehirlerin bir işletmesi olduğunun altını çizen Fatih Tekin, “Belediyeler her bölgenin bir işlemesidir. Bu işletmeler iyi değerlendirildiği takdirde kentlere katkı sağlar.”dedi. Tekin konuşmasında;
“Sayın genel başkanımızın özellikle vurguladığı yeni sistemde NİTELİKLİ SİYASETÇİLERİN olacağı, liyakatin esas alındığı bu dönemde siyasette bize ihtiyaç duyulduğu gerekçesiyle yola çıkmış bulunmaktayız. Partimizin belirleyeceği takvim çerçevesinde yolumuza devam edeceğiz.
Geçmişten günümüze Karaman’a katkı sağlamış Belediye başkanlarımıza, mevcut belediye Başkanımıza, partimize gönül vermiş il ve ilçe başkanlarımıza ve yönetimdeki arkadaşlarımıza teşekkürü bir borç bilirim.
Ticari faaliyet birikimime dayalı olarak şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki, belediyeler her bölgenin bir işletmesidir ve bu işletmeler iyi değerlendirildiği takdirde kentler; mimari, sosyal, kültürel, ve güvenlik gibi birçok alanda gelişir.Belediyeler işletme gibi çalışırsa gelir getirerek kentlerine katkı sağlar. Görev verilmesi halinde azim ve kararlılıkla mücadele edeceğiz ve projelerimizi uygulamaya geçireceğiz.
’ÖNCELİKLİ HEDEFİMİZ İYİ YETİŞMİŞ BİR NESİL !’’
Öncelikli ‘hedefimiz iyi yetişmiş bir nesil!’ Son günlerde özellikle ailelerin yakındığı konulardan biri de Karaman’da güvenlik sorunu, çocuklar kapının dışına çıktığı anda ebeveynler kaygılanmaya başlıyorlar! Yılların eğitimcisi olarak, Toplumun refah seviyesini yükseltme yolunun, öncelikle yeni nesilden geçtiğini biliyor ve onlar için yatırımlar yapmayı planlıyoruz. Doğru eğitim teknikleri kullanırsanız sokakta işlenen suç oranı düşüyor, bilimi esas alacak ve KARAMAN’ı böyle yöneteceğiz. Karaman'ın gençleri, kadınları ve çocukları bunu hak ediyor.” Her ay görüş gözetmeksizin Sivil Toplum Kuruluşları ile bir araya gelerek Toplum için proje üretimine katkı sağlamalarını tavazzuh edeceğiz.
“KARAMAN’A SIĞAMIYORUZ! “
Karaman merkezde bir cadde ve ona bağlayan 4 cadde üzerine kurulmuş ve bu şekilde de faaliyet göstermeye devam etmektedir. 150 bini aşkın nüfusun hemen hemen hepsi bu merkeze gelmekte, bu alanları kullanmaktadır. Bu durum da beraberinde bir trafik sorunu oluşturmaktadır. Giderek artan araç sayısı, bu bölgelerde PARK sorununa dönüşmekte ve trafiği aksatmaktadır. Şehrimizin şehir olduğunu caddelerimizi arttırarak ve şehir faaliyetlerini her bölgeye dağıtarak, her bölgeye açık- kapalı otopark yaparak yani çevre merkezler oluşturarak şehirleşmeye hatta globalleşmeye büyük adımlar atacağız.
Karaman Trafiğinde en önemli sorunlardan birisi de trafik ışıklarıdır. Gün gün büyüyüp gelişmekte olan Karaman’da trafik Işıklarının sayısı da oldukça geride kalmıştır. Trafik ışığı olması gereken birçok
yerde olmadığı için olası kazalar önlenememektedir. Aday ve başkan olduğum takdirde öncelikle trafik Işıkları sürelerini düzenleyip, gerekli her noktaya ışıklandırmalar yapacağız.
“SOSYAL ALANIMIZ ÇOK AZ!”
Geçtiğimiz aylarda faaliyete geçen Millet parkımız Karaman için büyük bir adım olmuş ve hepimizi mutlu etmiştir ancak o alana bile sığamayarak birçok kez geri dönmek zorunda kalan hemşerilerimiz oldu. Çamlık Tesisleri, Karaman Kalesi, Fisandun gibi pek çok Yeşil Alan atıl durumdadır, bu ve buna benzeyen tesislerimizi ekolojik dengeyi bozmadan güzelleştirilerek topluma kazandırılmalıyız. Sosyal alanlara insanımız daha rahat ulaşabilsin istiyoruz. Şehrimiz yeşillensin ve şehrin bir köşesinden diğer köşesine yürünebilsin, kütüphane duraklar Karaman’da da olsun istiyoruz. Gezip, eğlenen, okuyan ve sosyalleşen insanların topluma zararı değil, yararı gün geçtikçe artacaktır!
ŞEHİR TİYATROSU KURACAĞIZ”
Toplumda sanatı ve estetik duyguları geliştirmenin yollarından biri de tiyatrodur. Karaman’a yılda en fazla üç ya da dört kez tiyatro gelmekte, projelerimiz arasında şehir tiyatrosu da yer alıyor. Karamanlı her ay farklı tiyatrolar izlemeli diye düşünerek şehir tiyatrosu kuracağız. Gerek çocuklarımıza gerekse yetişkinlere özel tiyatrolar ile halkımızı mutlu etmeyi hedeflemekteyiz.
‘ENGELLİLERİN ENGELLERİNİ KALDIRACAĞIZ!’
Engelliler için bir tesis yapmak da öncelikli projelerimiz arasında yer almaktadır. Kuracağımız bu tesis, engelli vatandaşlarımızın oturup sohbet edebileceği, çay, kahve içebileceği, keyifli vakit geçirecekleri bir buluşma yeri olacak tesisin içerisinde spor salonu, oyun odaları, tüm hobi odaları, fitness, eğitim alanları, görme engellilere özel odalar olacak. Engelli çocuklarımızın da anne ve babası, çocuğunu günü birlik bu tesise bırakabilecek.
‘‘AMATÖR SPOR KULÜPLERİNE DESTEK VERECEĞİZ’’
Amatör spor kulüpleri, gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutup, düzenli, bilinçli ve sağlıklı spor yapmaya teşvik etmektedir. Tabi bunları yaparken de gerek maddi anlamda gerekse manevi anlamda teşvik edilmeleri gerekmektedir. 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun “Belediyenin Görev ve Sorumlulukları” başlıklı 14’üncü maddesi gereğince; İlimiz Amatör spor kulüplerini destekleyerek Karaman’ın pırıl pırıl çocuklarını, gençlerini Dünya’ya duyuracağız.
‘’YATIRIMCILARLA BİRLİKTE HAYVANCILIK BÖLGESİ KURACAĞIZ’’
On binlerce hayvan kapasiteli projemiz ile yüzlerce işletmeciyi tek çatı altında toplayacak. Giderlerin kontrol altına alınacağı ve gübresinden enerji üretilecek olan tesis sayesinde, Karaman’ı Türkiye’nin kırmızı et ihtiyacının yüzde 10'unu 15’ini karşılayacak potansiyele getireceğiz.
“RAYLI SİSTEM ULAŞIM”
Otogar-şehir merkezi-Devlet Hastanesi-Üniversite ve OSB hattı üzerinden tramvay hattı getirerek ulaşımda büyük kolaylık sağlayacağız.
“KARAMANLI DESTEK KARTI”
Nakit para yardımı yüklenmiş olan Destek Kartını alan ihtiyaç sahibi ve yoksul vatandaşlar belediye ile anlaşmalı Karamanlı Destek Kart pos cihazının bulunduğu alışveriş merkezlerinde kartlarını kullanabilecek, tekel maddeleri dışında her türlü ihtiyacını kart sayesinde karşılayabilecekler.
Destek Kartın amacı kesinlikle insanları tembelliğe alıştırmak değil, hayata zor şartlarda tutunmaya çalışan Karaman halkına destek olmaktır. Bu sebeple projenin adı ‘DESTEK KART’tır. Yardım edilecek Kişiler muhtarlıklar tarafından belirlenecek ve yardım kriterlerini oluştururken insanların çalışıp çalışmadığına değil, aile içinde yaşayanlara kişi başına düşen gelir miktarlarına göre yardım periyotları belirlenecektir!
“KARBON AYAK İZİ OLMAYAN, TEMİZ KARAMAN!”
Amacımız, kendi enerjisini üreten, karbon ayak izi olmayan bir Karaman! Ben aday ve başkan seçilirsem, pazar yerlerini yeniden düzenleyeceğiz trafiği ve hayatımızı kilitleyen değil; toplu, düzenli, temiz Pazar alanları inşa edeceğiz ve bir bölümüne üretici için, doğrudan tüketiciye ulaşan bir yer de ayıracağız. Yerel sorunları gidermeye çalışırken, küresel etkilerini de aklımızdan çıkarmadan çalışacağız.
Projelerimiz gayet tabii bunlarla sınırlı değildir! Karaman için ürettiğimiz ve üzerinde çalıştığımız 120 projenin yalnızca birkaç tanesini bu zaman dilimi içerisinde sizlerle paylaşabildik.
Kısacası, 12 yıldır Karaman halkı ile iç içe yaşamış, 20 bini aşkın öğrenciye öğretmenlik 40 bini aşkın veliye işletmecilik yapmış, Karamanlı biriyle evlenmiş ve Karaman’a gönül vermiş bir aday adayı olarak Karaman’ın sorunlarını yakinen takip etmekteyim, Allah nasip ettiği takdirde hep beraber bu sorunlara çözüm bulmak tek amacımız olacaktır.
Yine partimize olan teveccüh ve ilgiden dolayı aday adayı olan bir birinden değerli dava arkadaşlarımın her birine teşekkür ediyor ve başarılar diliyorum.”