Fatma Betül Sayan Kaya Schengen Ülkelerine Giremeyecek!

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın Hollanda tarafından sınır dışı edilmesi kararının etkisi hala devam ediyor. İşte yeni gelişmeler.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’nın Hollanda tarafından sınır dışı edilmesi kararının etkisi hala devam ediyor. Aile Bakanı’nın istenmeyen kişi olarak ilan edilmesi ve sınır dışı edilmesi NATO müttefiki bir ülke için oldukça ağır bir karar şeklinde değerlendirildi. Bakan Kaya için alınan istenmeyen kişi kararı ile Bakan sadece Hollanda’ya değil Schengen anlaşması ile bu anlaşmaya dahil olan tüm AB ülkelerine de giremeyecek.  


 

Tekrar Hollanda’ya Girmesi Halinde Hapis Cezası

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’nın tekrara Hollanda’ya girmesi halinde ise 6 ay hapis cezası alacağı bildirildi. Bu cezadan sonra da yine Bakan sınır dışı edilecek. Hollanda istenmeyen kişi uygulamasını bu güne kadar farklı suçlular için uygulamıştı. Genelde hukuki olarak ülkede bulunma hakkı olmayanlar için ve ülke güvenliğini tehdit eden yabancı kişiler için istenmeyen kişi kararı uygulanmaktaydı.
 

10 Yıl Süreyle Giremeyebilir

Hollanda tarafından sınır dışı edilen kişiler yapılan anlaşma ile diğer Schengen ülkelerine de giremiyor. Bu anlaşmaya göre Hollanda’nın sınır dışı ettiği kişiler en azla 10 yıl süreyle Schengen ülkelerine giremiyor. Hatta ciddi tehdit oluşturan suçlular için bu süre 10 yılın üzerine dahi çıkabiliyor. Hollanda’nın bu cezayı affederek istenmeyen kişi uygulamasına son verme hakkı da bulunuyor. Bakan Kaya için oluşacak sonuç ise merak konusu.

fatma betül sayan kaya