KARAMOLLAOĞLU:"ÜLKEMİZDE BİR KORKU İMPARATORLUĞU VAR"

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, partisinin Karaman 6. Olağan İl Kongresine katıldı.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, partisinin Karaman 6. Olağan İl Kongresine katıldı.

Partililerin yoğun ilgi gösterdiği kongreye katılan SP Lideri Temel Karamollaoğlu, salona girişte partililer tarafından sloganlarla karşılandı.

SP İl Başkanı Şaban Şahin’in selamlama konuşmasının ardından kürsüye çıkan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, “Üzülüyorum, maalesef ülkemizde bir korku imparatorluğu var. Hükümetin aksine, beğenmediği istikamette bir açıklama yapanlara bir bakıyorsunuz ertesi gün hapse atılıyor. Bugün hiç kimse adalete güvenmiyor.”dedi.

İTTİFAK 

“Türkiye çok kritik dönemden geçiyor.”diyen Mollaoğlu;

“Ortada bir seçim yokken, bir ittifak konusu ortaya attılar. Ortada bir hükümet var ve ülkenin sanki başka bir sorunu yokmuş gibi bir ittifak konusu ülke gündemini meşgul ediyor.

Üzülüyorum, maalesef ülkemizde bir korku imparatorluğu var, hükümetin aksine, beğenmediği istikamette bir açıklama yapanlara bir bakıyorsunuz ertesi gün hapse atılıyor. Bugün hiç kimse adalete güvenmiyor. Bugünkü iktidar bu memleketi seviyorsa, bütün sorunları bir kenara bırakıp bu adaleti nasıl yeniden tesis edebilirim hesabını yapmalıdır.

OHAL elbette bazı durumlarda olabilir, hukukun çözemediği dönemde hukuku kısa bir dönem rafa kaldırırsın, kısa sürede normale dönersin ve bu dönemde yapılan hatalar varsa hukuk bunları düzeltir. Arkadaşlar OHAL 1,5 yıl oldu hala kaldırılmadı. Siz 1,5 yılda sorunu çözemediyseniz, gelecek 5,5 yılda da çözemezsiniz. Adalet olmadan emniyette olmaz. Ama mutlaka bir gün bu memlekete Saadet gelecek, çünkü bu ülkenin hamuru sağlam.”dedi.

“HERKES BORÇLU”

Biz bu memlekette özellikle şu kutuplaşmayı ortadan kaldırmalıyız. Bu ülkenin sorunları çözebilmesi ancak farklı fikirlerin serbestçe ortaya konulabilmesi ile olur, başka türlü olmaz, tabi bunun yanında adalet mekanizmasını da rayına oturtmalıyız. Bugün öyle bir hale geldik ki ülkede perişan olmayan çok az kişi var, bugün herkes borçlu, devlette borçlu, her şeyi ipotek verip borç arıyorlar ama borç veren de yok.

Bugün 3 milyon 250 bin resmi açıklanan işsizimiz var. Buna 1 milyon civarında devletten 300-500 TL yardım alan insanlarımızı da eklerseniz işsiz sayımız 4 milyonun üzerindedir.  İşimiz zor ama imkansız değil. İnanç varsa çare de vardır.

“VAY CAHİL VAY !

“Ülkemizde büyük bir baskı var. Herkesin üzerinde bir endişe var. Niye acaba benim yakınlarıma bir zarar gelir mi diye. Ne olacak adalet mekanizması var. Birileri sahip çıkar size. Yo kimse sahip çıkamıyor. Hükümetin aleyhinde konuşanlar yarın hapse atılıyor, işinden oluyor. Böyle bir ülke olmaz. Bizim hangi beklentilerimiz varmış ta kaç bakanlık, kaç milletvekili. Bu millet 20 tane değil, 107 tane değil, 250 tane milletvekilliğine bile satılamaz. Bunu herkes bilsin. Hep ilkelerden bahsettik. Kendini bilmez bazı insanlar ilkede neymiş diyor. Vay cahil vay, yahu sen daha ilke kelimesinin ne mana ifade ettiğini bilmezken laf ediyorsan Allah seni dinleyenlere akıl fikir versin. Çünkü sana vermemiş belli. Biz bu memleketin içinde her şeyden önce huzur istiyoruz. Huzur adaletle sağlanır. Barışın tesis edilebilmesi için bir defa hakkın zahir edilen ezilen yok edilen yok mefhumunun mutlaka yerli yerine oturtulması lazım. 

Şunu bilin ülkenin durumu her geçen gün karmaşıklaşıyor ama çare var, çare Saadet Partisi politikalarıdır. İnşallah hep birlikte el ele biz bu problemleri çözmek için geleceğiz.

Kongremizin memleketimize ve Karamanımıza hayırlar getirmesini diliyor, göreve gelecek arkadaşlarıma başarılı çalışmalar diliyorum.”dedi.