Mevlüt Akgün: "Bize düşen bir görev olursa..

Karaman Ak Parti Eski Milletvekili....

SAHAYA İNİYOR, MESAJI DİKKAT ÇEKTİ

Ak Parti Karaman Milletvekilliği görevlerinde bulunan Avukat Arabulucu Mevlüt Akgün, son mesajında dikkatleri üzerine çekti.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimlerine ilişkin tarih belirlemesinin ardından Ak Parti’li Mevlüt Akgün, verdiği mesajla “Hayırlısı olsun. İstişare ediyorum. Bize düşen bir görev olursa görevden kaçmam.”diyerek seçim süreci öncesi adaylık için net bir sinyal verdi. 
Erken seçim kararı sonrası özellikle Mevlüt Akgün için Ak Parti’li çok sayıda vatandaş, “Karaman senden işaret bekliyor, Vekillik sana yakışır” gibi iltifatlarda bulundu. 
Akgün bunun üzerine;
“Hayırlısı olsun, istişare ediyorum, bize düşen bir görev olursa görevden kaçmam. Hakkımızda hayırlısı olsun.”dedi.
Akgün’ün bu açıklamasının ardından seçim sürecinde Milletvekilliği Aday Adaylığı için istişarelere başladığı gözlenirken, saha çalışmalarına da başlaması bekleniyor.
Karaman’da Ak Parti’nin kurucu İl Başkanlığı görevini yaparak 2002 yılı 3 Kasım seçimlerinde 1. Sıra Milletvekili adayı olarak seçilerek Parlamentoya giren Mevlüt Akgün, 10 Ekim 1966 yılında Karaman Çatak köyünde doğdu. Babasının adı Mustafa, annesinin adı Ayşe'dir.
Avukat; İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. Serbest avukatlık yaptı. Karaman Barosu Yönetim Kurulu Üyeliği ve Karaman Belediye Meclis Üyeliği görevlerinde bulundu.
22 ve 23. Dönemde Karaman Milletvekili seçildi. 22. Dönemde TBMM Başkanlık Divanı Kâtip Üyesi olarak görev yaptı. Akgün, evli ve 3 çocuk babasıdır.