Sağlık Bakanı Akdağ: "Almanya ve Hollanda Boşuna uğraşıyorsunuz"

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, 'Önce Almanya başladı. Sonra Hollanda devam ettirdi. Zannediyorlar ki Türkiye Cumhuriyeti'nin bakanlarını Almanya ve Hollanda da reyini evet olarak atacak olan Türk vatandaşlarıyla buluşturmazlarsa onlar bundan...

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, “Önce Almanya başladı. Sonra Hollanda devam ettirdi. Zannediyorlar ki Türkiye Cumhuriyeti’nin bakanlarını Almanya ve Hollanda da reyini evet olarak atacak olan Türk vatandaşlarıyla buluşturmazlarsa onlar bundan vazgeçer sanıyorlar. Boşuna uğraşıyorsunuz. Sadece demokrasi tarihine utanç vesikaları koyuyorsunuz. Birde utanmadan Türkiye’ye demokrasi dersi verirsiniz” dedi.

Bursa’da Erzurumlu hemşerileriyle buluşan Bakan Akdağ, Almanya ve Hollanda’ya yüklendi. Türkiye’nin güçlü geleceğini inşa etmek için bu referandumu vatandaşın önüne getirdiklerini ifade eden Bakan Akdağ, “Buna mani olmaya çalıştılar. Kimlerin mani olmaya çalıştığını herkes biliyor. Buna maalesef mecliste HDP ve CHP milletvekilleri birlikte mani olmaya çalıştılar. Kılıçdaroğlu millete gittiğinde bu işe evet demeyin dediğinde millet demeyecek mi madem sen bizim hakemliğimize çok kıymet veriyordun da bu sandığın önümüze gelmemesine mani olmak için neden bu kadar mücadele ettin. Sonuçta bu kararı millet vermeyecek mi o zaman bu sandık milletin önüne gelmesin diye bu kadar gayret ettiler ve neden telaşları bu kadar fazla biz 81 vilayette her sefer yaptığımız gibi sandığı da bir fırsat bilerek vatandaşlarla gönüllerimizi birleştirmeye geliyoruz. Sıkıştıkları zaman askeri, yargıyı, sermayeyi ve medyayı çağırdılar. Sayın cumhurbaşkanımızın dediği gibi topunuz gelin bizim arkamızda millet var” diye konuştu.

“Birde utanmadan Türkiye’ye demokrasi dersi verirsiniz”

Önce Almanya’nın başladığını, sonra da Hollanda’nın devam ettiğini belirten Akdağ, “Zannediyorlar ki Türkiye Cumhuriyeti’nin bakanlarını Almanya ve Hollanda da reyini evet olarak atacak olan Türk vatandaşlarıyla buluşturmazlarsa onlar bundan vazgeçer sanıyorlar. Bu millet öyle bir millet ki bir terör olayı olduğu zaman aklı başından gidiyor. Bütün ülkelerde Fransa’da yaşandı bu biliyorsunuz. Seneyi aşkın OHAL ilan ediyorsunuz. Bu millet 15 Temmuz da milletin üstüne tankları sürenleri milletin meclisinin üstüne ve vatandaşlarımızın üstüne bomba atıp şehit edenleri ve helikopterlerden ateş açanları elinde bir tane çakı bile olamadan iman dolu göğsüyle püskürttü. Boşuna uğraşıyorsunuz. Sadece demokrasi tarihine utanç vesikaları koyuyorsunuz. Birde utanmadan Türkiye’ye demokrasi dersi verirsiniz” şeklinde konuştu.