SÜLEYMAN ATİK; "GÜÇ BİR ARADA DURABİLENLERİN KAZANIMIDIR"

Ak Parti Karaman Belediye Başkan Aday Adayı Süleyman Atik, aday adayı tanıtım toplantısında yaptığı konuşmasında;

SÜLEYMAN ATİK; “GÜÇ BİR ARADA DURABİLENLERİN KAZANIMIDIR”

“Hepiniz hoşgeldiniz. 1069 yılında Merkez Hisar Mahallesinde Karaman’da doğdum. İlköğretimimi Kale İlkokulunda Orta Öğretimimi Karaman İmam Hatip Lisesinde Orta kışında tamamladım. Askerlik görevimi yaptıktan sonra Merkez Çarşıda Semerciler Sokağında Boya, Nalburiye Hırdavat üzerine işyeri açtım. Ve halen ticari faaliyetlerime devam ediyorum. 1995 yılında kurmuş olduğumuz aile şirketinde de genel müdür olarak çalışmalarıma devam ediyorum. Evliyim ve 1 erkek 3 kız çocuğu olmak üzere 4 çocuk babasıyım.
Siyasi hayatıma 1992 yılında Refah Partisi Karaman Gençlik Kollarında başladım. 1994 yılında Refah Partisi Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yaptım. 14 Ağustos 2001 tarihinde Ak Parti’nin kuruluş tarihi olan ve Reisimiz Recep Tayyip Erdoğan’ın siyasi çizgisinde de siyasi hayatıma devam ettim. 
2003 yılında Ak Parti’nin 1. Olağan Kongresinde İl Yönetim Kurulu Üyesi olarak seçildim ve tanıtım İl Medya Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundum. 27 Mayıs 2006 tarihinde Ak Parti 2. Olağan Kongresinde Yönetim Kurulu Üyesi olarak seçildim. Yerel Yönetimler sonrası İdari ve Mali İşler İl Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundum. Ta ki bu süreç kendimin İl Başkanı olarak seçildiğim 4 Temmuz 2009 tarihine kadar devam etti. 34 aylık İl Başkanlığı görev sürem içerisinde teşkilatı  kurumsal bir kimliğe büründürülmesi çabasında bulundum. Bu mahiyette hale hazır teşkilat binasının restorasyonu ve ilk defa teşkilata araç alımını gerçekleştirdik. O süreçte görev yapan tüm ekip arkadaşlarıma  teşekkür ediyorum. Çünkü bu yapı onların eseri. Bir kongrede takdirle geldik, bir diğer 4. Olağan Kongrede bayrağı bir başka Ak Parti neferine devrettik. 3 Mar 2017 tarihinde Karaman Ensar Vakfı Şube Başkanı olarak görevlendirildim. Göreve geldiğim andan itibaren hızlıca sorun tespiti yapıp Ensar Vakfı Karaman Şubesinde kurumsal bir kimliğe büründürülmesi adına yeni bir idari binaya vakfımızı eski yerinden taşıdık. Teşkilatçı yönümüzle de orada ilkleri başardık. Ensar Vakfı Hanım Komisyonu Genç Ensar Kız ve Erkek yapılanması ve Karaman STK’lar Hanım Komisyonu Platformunu Türkiye’de ilk olarak Karaman’da hayata geçirdik. Değerli Ak Gönüldaşlar, niye Belediye Başkanı Aaday Adayı olduğuma gelirsek Ak Parti’nin Belediyecilikte bulunduğu tüm süreçler içerisinde birinci, ikinci ve üçüncü Ak Parti’li yerel yönetimlerinin bütün aşamalarının canlı şahidiyim. Olayları gözlemleme imkanı buldum. Sorun ve sıkıntıların yapılan ve yapılamayanların  tahlillerini yapmış bir kardeşinizim. Onca  zaman süreç içerisinde elhamdülillah piştik. Kabiliyet donanım ve tecrübe kazandım. Sorun üretmeden sorunu çözme yönümü geliştirdim. Tüm bunları yaşarken de Ak Partimden hiç kopmadım. Belediyecilikte oluşmuş imar, ulaşım, kentsel dönüşüm, yaşanabilir bir şehir yaşanabilir bir çevre sosyal kültürel ve tarihi dokusu tamamlanmış bir şehre ait tüm sorunlara hakimim. 
Biz olmak, beraber olmak, teşkilat milletvekilleri ve belediye uyumu en büyük idealimizdir. Güç bir arada durabilenlerin kazanımıdır. Bir olacağız, beraber olacağız ve hep beraber Karaman’a hizmet olacağız inşallah. Tüm bu duygular içinde salona teşrif edip biz aday adaylarını yanız bırakmayan tüm hemşehrilerime basın mensuplarına aday adayı arkadaşlarıma teşekkür ediyor, aday adaylığımızın hayırlara vesile olmasını temenni ediyor hepinize saygılar ve hürmetler sunuyorum. Rabbim yar ve yardımcımız olsun. Pazartesi gecesi idrak edeceğimiz Mevlid Kandilini de şimdiden kutluyorum”dedi.