"TEMAYÜL YOKLAMASINI HALKLA YAPACAĞIZ"

İyi Parti Karaman İl Başkanı İsmet Hatipoğlu'nun konuğu olduk.

İsmet Hatipoğlu, “Türkiye’nin içine düştüğü pozisyon hepimizin malumu. En önemli konu ekonomi ve gençlerimizin işsizliği. Genel Başkanımızın bir vaadi çok önemli Türkiye’de şefkat ortamını hâkim kılacağız kardeşliği hâkim kılacağız Biz şefaat ortamından uzak kaldık. Ciddi bir kutuplaşma ortamı var. Türkiye’nin kutuplaşmaya değil uzlaşmaya kardeşliğe ihtiyacı var. Bizim birliğimiz sadece söylemde değil eylemde de bir olması lazım. Komşu komşuya şikâyet ettiren aynı mahallede birbirine kırgın duruma düşüren bir üslubu asla doğru görmüyoruz.

Biz İyiliğin her yerde hâkim olmasını ve iyi düşüncenin iyi insanların bunu gerçekleştireceğini düşünüyoruz.

Benden olan iyi adam, benden olmayan tu kaka mantığı çok doğru değil. Bir ülkede iktidar edenlerin o ülkeye mensup bütün insanların iktidarı olduğunu bilinç olarak şuur altına yerleştirmesi gerekiyor. Ama son zamanlarda Ak Parti Genel Başkanının üslubu sadece kendisinin orada muhafazasını temin edecek kutuplaşmayı gerçekleştirerek ayrıştırarak kendisinden olamayanlara terörist benzetmesi gibi değişik bütün benzetmeleri uygulayarak bu ayrıştırmayı körüklüyor. Bu doğru değil.

Biz tek adamlığa karşı duran bir siyasi partiyiz. Partimizin programına da demokratik parlamenter sisteme tekrar dönüleceğini bir fiil yazan bir partiyiz.

Biz demokratik parlamenter sistemin Cumhuriyetin kuruluş ilkelerinin muhafaza edilmesi gerektiğine inanıyoruz. Bunu törpüleyen bunu yok sayan bunu değişik yollarla saptıran hiçbir zihniyeti doğru görmüyoruz. Ve tek adamlığı asla kabul etmiyoruz. Dünya tek adamlıktan vazgeçerken, diktatörlükten vazgeçerken bizim gibi modern ülke olma yolunda çok ciddi safhalar kat etmiş bir ülkenin tek adamlığı kabullenmesi mümkün değildir.

KARAMAN BELEDİYESİ

Ben bir Karaman sevdalısı olarak bugüne kadar Karaman’ımıza bir çivi çakmış tüm Belediye Başkanlarımıza şükranlarımı sunuyorum.

Mevcut Ak Parti’li Belediyelerde gerçekleştirilen güzel şeyler vardır. Ama Karaman’ın daha iyisine layık olduğunu biliyoruz. Çünkü Karaman yaklaşık 30 yıl oldu İl olalı. Halen Karaman’ı bir Konya’nın İlçesi olarak anıldığını değerlendirirsek, demek ki Belediyelerimiz bu konuda çok eksik davranıyor. Tabi bunda sivil toplum örgütleri olarak bizlerin de sorumluluğu var. Ben uzun yıllar siyaset yapmış insanım. Kendi sorumluluğumdan kendimi soyutlamıyorum. Bizlerin de bu konuda mesuliyeti var ama esas mesuliyet Belediyeleri yönetenlerin sorunudur. Ve burada yeteri kadar Karaman’ın vilayet olduğunun tescili yetini gerçekleştirecek hizmetler yapılmamıştır. Özellikle Ak Parti iktidarı döneminde yerel iktidarla genel iktidarın teyit olduğu bir dönemi yaşıyoruz. Ve bu iz düşümünün kendi içlerindeki iç çekişmeden dolayı Karaman’a ciddi oranda yansımadığını görüyoruz.

AKŞENER KARAMAN’LI

Sayın Genel Başkanımız Meral Akşener’in anayurdu Karaman’dır. Karaman’a özel bir ilgisi de vardır. Buradan Balkanlara göç eden bir ailenin çocuğudur. Karaman ile ilgili çok özel hassasiyetleri de vardır. Yani biz Karaman teşkilatı olarak da gittiğimizde bu hassasiyeti bizlere karşı da gösteriyor. Bire bir çok dönemler görüşmemiz oldu. Karaman’a ziyarete gelecek ve hem kapı kapı gezeceğiz.

3 Kasım 2017 tarihinde Karaman’da İyi Parti Kurucu İl Başkanlığı için görevlendirildim. O tarihten bu yana teşkilatlarımızın kuruluş çalışmalarını gerçekleştirdik. Ve kongrelerini yapıp İl Kongresini de tamamladık. Allah nasip ederse 1 Nisan’da da Büyük Kurultayımızı gerçekleştireceğiz.

Sayın Genel Başkanımızı Mayıs ayı veya Dil Bayramı için zaman planlamasını ilave edebilirsek o çerçevede kendi memleketini kendi anayurdunu da bir ziyaret ettirmiş olacağız. Karamanımızın problemlerini de burada inşallah bire bir dile getirme imkânı bulacağız.

İYİ PARTİ MİLLETİMİZİN TAMAMINI KUCAKLAYAN BİR PARTİ’DİR

TEMAYÜL YOKLAMASINI HALKLA YAPACAĞIZ

Biz yerel seçim öncesi sokak sokak gezip dinleyecek ve adayımızı istişare edeceğiz. Sivil toplum örgütleri ile yapacağız. Bütün ilçe ve bedellerimizdi aynı şeyi gerçekleştireceğiz O belgede ilçede ve beldede kim belediye başkanı olarak görülmek isteniyorsa o arkadaşımızın partimiz tarafından aday olarak gösterilmesini sağlayacağız.” Dedi.