PRİZREN BELEDİYESİ İLE KARDEŞ ŞEHİR YOLUNDA

Edirne Belediyesi, Kosova Cumhuriyeti Prizren Belediyesi kardeş şehir olma yolunda Dostluk Ve İşbirliği Mutabakat Antlaşması imzaladı.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ve Kosova Cumhuriyeti Prizren Belediye Başkanı Mytaher Haskuka, Edirne Belediyesi Meclis Salonu’nda ‘Dostluk Ve İşbirliği Mutabakat Antlaşması’ imzaladı.

Kardeş şehir olma yolunda önemli bir adım attıklarını belirten Belediye Başkanı Recep Gürkan, “İmzalanan memorandum her iki ülkenin resmi makamları tarafından onayladıktan sonra ilişkilerimizi kardeş şehir olarak sürdüreceğiz. Kardeş Şehir Protokolü’nün imzalanmasının ardından Prizren Belediyesi ile ilişkilerimizi birçok anlamda güçlendireceğiz.  İşbirliğinin her iki kentte turizm, kültür, sosyal, ticaret, ekonomi ve çevre gibi alanlarda önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum” dedi.

Kosova Cumhuriyeti Prizren Belediye Başkanı Mytaher Haskuka da Edirne Belediyesi ile kardeş şehir olmaktan gurur duyacaklarını söyledi.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan daha sonra Prizren Belediye Başkanı Mytaher Haskuka’ya EDİKAB tarafından hizmete sunulan ve birçok belediyenin örnek aldığı Edirne Katı Atık Düzenli Depolama ve Bertaraf Tesisleri’ni gezdirdi.

Kosova Cumhuriyeti Prizren Belediye Başkanı Mytaher Haskuka da tesisi çok beğendiklerini şehirlerine de böyle bir tesis kazandırmak istediklerini söyledi.

edirne edirne hava durumu edirne haber edirne erikli edirne ilçeleri