Remisyon nedir? Remisyon türleri nelerdir?

Hastalık halinde en sık duyulmak istenen kelimelerden biri hiç şüphesiz remisyondur. Bazen semptomlarda geçici bir durgunluk olarak da nitelendirilen remisyon nedir ve türleri nelerdir diye merak ediyorsanız, tüm detayları yazımızda bulabilirsiniz.

Remisyon kronik bir hastalığın belirtilerinde meydana gelen azalma olarak bilinir. Pek çok üzücü hastalıkta, hastanın ve hasta yakınlarının duymak istediği remisyon süreci farklı şekillerde görülebilir. Remisyon ne demek tıp dilinde ne anlama gelir? gibi soruların yanıtlarını ve çok daha fazlasını sizler için derledik.

Remisyon Nedir?

“Remisyon Türkçesi nedir?” sorusu bu kelimeyi ilk kez duyanların en sık merak ettiği soruların başında gelir. Remisyon tıbbi bir terimdir ve sıklıkla özellikle kanser tedavisi gören hastalar için kullanılan remisyon, hastalık bulgularında iyileşmeyi ifade eder. Herhangi bir hastanın remisyon sürecine girmesi, hastalığın kötüye gitmediği ve etkili şekilde daha iyi hale gelebileceğini ifade eder. Ancak çok nadir de olsa belirtilerin birden artması öncesindeki durgunluk olarak da remisyon görülebilir.

Genel olarak iki çeşit remisyondan bahsedilebilir. Bunlardan biri kısmî remisyon iken, diğeri tam remisyondur. Kısmî remisyon sürecinde hasta, sahip olduğu hastalığa karşı savaşırken önemli ilerleme kaydeder. Ancak hastalığın belirtileri halen tam olarak yok olmamıştır. Örnek vermek gerekirse, kanserli bir tümöre sahip olan hastanın tedavisi devam ederken tümörün küçülmeye başlaması, hastanın kısmî remisyona girmesini sağlar.