SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ AÇIKLADI

KARAMAN'DA İLK VAKA 17 MART 2020'DE GÖRÜLMÜŞTÜ

KARAMAN’DA NORMALLEŞMEYE UYGUN TEDBİRLER ALINDI

Dünyayı kasıp kavuran ölümcül pandemi salgını Corona Virüse karşı alınan tedbir ve aşı çalışmaları halen sürüyor.

Sağlık Bakanlığının risk ölçeğinde aşı takvimİ uygulama programları da devam ederken, Karaman’da normalleşme sürecine uygun alınan tedbir ve çalışmalar da titizlikle yürütülüyor.

İLK VAKA 17 MART 2020’DE GÖRÜLDÜ

Covid 19 salgını ile 17 Mart 2020 yılında tanışan Karaman’da, Sağlık İl Müdürlüğü çalışmaları yakından takip ediyor. 

Karaman İl Sağlık Müdürü Dr. Adnan Kurşun, Senegal'den Karaman'a gelen bir şahsın Akçaşehir Beldesinde ve sonrasında Lale köyünde bulaş göstermesi üzerine vakalarda hafif bir artış yaşanmasına karşın alınan tedbir ve önlemlerle riskin büyümesinin engellendiğini belirtti.

Karaman’da vakaların son bir haftada azalması ile amaçlarının hem sağlık açısından en aza indirilmesi hem de esnaf kesiminin de artık rahat bir nefes alabilmesi adına normalleşmeye uygun adımlar atılması olduğunu beklediklerini ifade eden Karaman İl Sağlık Müdürü Dr. Adnan Kurşun, ne kadar önlem ve tedbire uyulursa bu sayede o kadar normalleşme ve uyum sürecine geçilebileceğini dile getirdi. Sağlık İl Müdürü Dr. Adnan Kurşun; 

“Ayrıca bildiğiniz gibi COVİD-19 hastalığı tüm dünyayı etkisi altına almış olup bu hastalık için sizlerle birlikte topyekün bir mücadele başlattık. Bu mücadelenin 2.aşaması olan Aşılama hizmetlerimize sağlık çalışanlarımızdan başlamak suretiyle start verdik.  Aşılama hizmetlerimiz bakanlığımızın belirlediği sıralama ile devam etmektedir.”dedi.