Adaçayı Kullanımı Ve Faydaları

e-karaman.com - Adaçayı eskiden günümüze gelen insanların şifa bulmak için tükettikleri en popüler bitkilerdendir, çeşitli kullanım metotları olan genellikle Akdeniz Bölgesinde yetişen 30 ile 70 cm arası boylarda ılıman iklimi sever A,C,K ve B6 vitaminleri ile kalsiyum, potasyum, demir ve magnezyum içerir adaçayı kullanımı ve faydaları çeşitlendirilir.

e-karaman.com  -  Adaçayı eskiden günümüze gelen insanların şifa bulmak için tükettikleri en popüler bitkilerdendir, çeşitli kullanım metotları olan genellikle Akdeniz Bölgesinde yetişen 30 ile 70 cm arası boylarda ılıman iklimi sever A,C,K ve B6 vitaminleri ile kalsiyum, potasyum, demir ve magnezyum içerir adaçayı kullanımı ve faydaları çeşitlendirilir.

Adaçayı kullanım şekilleri farkladır.

Adaçayı çay olarak tüketile bileceği gibi oturma banyosu olarak hazırlanır ya da sirke olarak hazırlanır. Çay olarak kullanmak için kaynar suya birkaç yaprak adaçayı atılarak 4 -5 dakika demlemesi beklenir ve tüketilir Karaman ilimiz ota torosların yamaçlarında yer alır. Bu güzel çay açısından Karaman'lılar bir hayli şanslı durumda.

Adaçayının birçok faydası vardır.

Adaçayı beyne faydası vardır. Unutkanlığı azaltır. Beyin fonksiyonlarını destekler. Alzheimer hastalığı tedavisinde fayda sağlar. Karaciğer dostudur karaciğeri temizleyerek rahatlatır ve toksinlerden arındırır. Baş ağrısında olumlu etkileri vardır. Mide ve bağırsaklardaki gazdan kaynaklı rahatsızlığın giderilmesinde kullanılır ve rahatlama sağlar. Yorgun hissedildiği zaman adaçayı tüketilerek yorgunluğu giderilmesine fayda sağlar.

Bronşit ve astım rahatsızlıklarında hastalığın etkilerini azaltır. İçeriğindeki K vitamini ile kemiklere fayda sağladığı bilinir. Kemik erimesinde hastalığa karşı koruyucudur.

Sedef, egzama rahatsızlıklarda fayda sağlar aynı zaman yaşlanma belirtilerine karşı faydalı olduğu bilinir. Bayanların menopoz dönemlerinde olumsuzlukları önlemeye fayda sağlar. Kan temizleyici etkisi bulunur solun organlarının temizlenmesinde destek sağlar. Krampların giderilmesinde faydalıdır.

Adaçayını gargara olarak kullanıldığında ağızda ve boğazda oluşan çeşitli iltihaplara fayda sağlar, düzenli tüketildiği zaman vücut direncini yükseltir.

Günümüzün belası depresyona ve strese karşı tüketilir içeriğindeki bulunan yüksek antioksidanlar ile depresyon ve stersin etkilerini azaltır.

Kan dolaşımına olan olumlu etkileri ile kan dolaşımını artırarak vücuttaki toksinleri atar ve buda vücudun selülit ile savaşmasında destek olur Adaçayı saçtaki dökülme sorunlarında iyi geldiği bilinir. Dökülme sorunlarına adaçayının yağı kullanılır saç tellerinin güçlenmesine katkı sağlar, adaçayı aynı zaman kepek problemine karışı da kullanılır.

Adaçayı