AK Parti Kadın

Kolları Sosyal Politikalar birimi ile Sağlık bakanlığının ortak projesi ile ilk yardımile hayat kurtarmak için Karaman İl Sağlık Müdürlüğü 112 Acil Sağlık Hizmetleri Şubesi tarafından genel ilk yardım bilgileri farkındalık eğitimi verildi.

Karaman Belediyesi Yunus Emre konferans salonunda düzenlenen eğitime AK Parti Kadın Kolları Karaman İl Başkanı İmiş GÜNENÇ, İlçe Başkanı Mustafa ATABAY, teşkilat mensupları ve yaklaşık 300 kişinin katılımı ile gerçekleşti.

Programda konuşan İl Kadın Kolları Başkanı GÜNENÇ;

Bizler özellikle ev hanımları, gün içinde meydana gelebilen küçük kazalar neticesinde neler yapabiliriz, ilk müdahaleyi nasıl yapabiliriz konusunda bilinç sahibi olamayabiliyoruz. Bu eğitim bir başlangıç. İnşallah bu eğitimlerin daha da ilerilere taşınması konusunda partimizin bir hedefi var. Eğitimini almadığımız ilkyardım veya müdahaleler kötü sonuçlar verebiliyor. Dolayısıyla bu eğitimlere çok önem veriyoruz. İnşallah ülke genelinde devam eden bu eğitimler yayılacak ve ilk aşamada hastanın hayati tehlikesini azaltacak uygulamalar ortaya çıkacak.

Hayatımızın her alanında gerekli olan bu eğitimin, bu bilgilendirmeyi genel merkez sosyal politikalar birim başkanlığı tarafından bilgilenmemize katkı sağlayan, genel merkez sosyal politikalar başkanlığımıza, Karaman Sağlık İl Müdürlüğü Personeline ve katılımlarınızdan dolayı siz katılımcılarımıza teşekkür ediyorum'' dedi.

İlk yardım ile  hayat kurtarmak için genel ilk yardım bilgileri ve uygulamalı farkındalık eğitimi sonrası katılımcılara ''Katılım Belgesi' 'verildi.