Bu Besinler Yaşlanmayı Geciktiriyor

Kimyasal çözümlerden arınıp, doğanın bize verdiği mucizelerden faydalanmak isteyenler için yaşlanma geciktirici birçok besin bulunmaktadır. Bu besinler arasında 10 tanesi var ki, düzenli kullanımında hem sağlıklı beslenme hem de geç yaşlanma konusunda birebirdir.

Peki, Yaşlanma Geciktirici Besinler Nelerdir?

Bu besinler yaşlanmayı geciktiriyor dendiğinde belki önemsenmeyebilir. Fakat vücudumuzun muazzam bir işleyiş sistemi vardır ve günlük yaşantımızda hücre sağlığımızı düşünerek beslenmediğimizden şüphemiz yok. İşte yaşlanmayı önleyen ve sağlıklı yaşama katkısı olan o mucizevi besinler;

Avokado

Bu besinde maya hücresi bulunur ve maya hücresi demir bakımından oldukça zengindir. Ve bu da kanseri, ayrıca kalp hastalıkları riskini büyük ölçüde azaltmaktadır. Ayrıca Avokadonun yağı, ciltte ve saçta fark edilir seviyede parlaklık sağlar.

Ceviz

Bu besin, kan basıncını düşürmek için birebirdir. Alzheimer hastalığı riskini büyük ölçüde azaltmaktadır. Beyine benzerliği ile dikkat çeken bu besin, beyin fonksiyonlarının düzgün çalışması için önemlidir.

Brokoli

Yapılan araştırmalarca, kanser riskini önemli ölçüde azalttığı bilinen bu besin, bağışıklık sistemi için de oldukça faydalıdır. Ayrıca ciltte yaşlanmayı önleyici etkisi de bulunmaktadır.

Yabanmersini

Potasyum ve C vitamini bakımında oldukça zengin olan bu besin, ayrıca çok güçlü bir antioksidandır. Hafızayı büyük ölçüde kuvvetlendirir. Her gün bir bardak suyunu içmek, çok daha kaliteli bir hayat yaşamanızı sağlayabilir.

Tarçın

Hücre yenileme özelliği bulunur. Kalp ve şeker hastalığı riskini azalttığı bilinmektedir. Ve ayrıca yabanmersini gibi tarçın da kuvvetli bir antioksidandır.

Bitter Çikolata

Bu besinde bulunan kakao, şarapta bulunduğunu bildiğimiz antioksidan miktarının iki katına sahiptir. Ve ayrıca yeşil çaya oranla da 3 kat daha fazla antioksidan içermektedir. Kalbinizi korurken kan basıncınızı düzenlemektedir. Yaşlanma ile birlikte gelen unutkanlığın önüne geçtiği de bilinmektedir.

Nar

Bu besin nitrik oksit bakımından zengin bir besindir. Nitrik oksit ise endotel hücrelerin oluşmasında etki göstermektedir. Nar ve nar tohumu yağının, yaşlanmayı önlendiği bilinmektedir.

Sarımsak

Kalp ve beyin sağlığına pozitif etkisi tüm dünyaca kabul görmektedir. Yine diğer besinlerdeki gibi antioksidan içermekte ve daha uzun yaşamayı sağladığı düşünülmektedir.

besin