Dermokozmetika İle Avene Kullanmak Çok Kolay

En hızlı gelişen çatlaklar kilo almaya bağlı oluşurlar. Dokulardaki yağ oranı arttıkça ciltte gerilmeler meydana gelir. Buna bağlı olarak alt dermal tabakasındaki kollejen ve elastin lliflere zarar verecek şekilde hızlı bir gelişme olur.

En hızlı gelişen çatlaklar kilo almaya bağlı oluşurlar. Dokulardaki yağ oranı arttıkça ciltte gerilmeler meydana gelir. Buna bağlı olarak alt dermal tabakasındaki kollejen ve elastin lliflere zarar verecek şekilde hızlı bir gelişme olur. Dokular incelir, hassaslaşır ve tıbbi adı ‘’stariae gradvidarum’’ olan cilt çatlakları meydana gelir. Genel araştırmalar sonucunda anne adaylarının %66 sının ciltteki gerilmelere bağlı oluşan izlerden rahatsızlık duyduklarını belirtmişlerdir. Bu sebeble özellikle anne adayı olan gebelerde, gebelik döneminde dermal testlerden başarılı olmuş özel bir nemlendirici kullanılmasında büyük önem arzeder. Anne adaylarında genellikle gebeliklerinin 3.cü ve 4.cü ayından itibaren bebeğin gelişimiyle özellikle karın, kalça, basen ve göğüs bölgesinde, gerginliğe bağlı olarak çatlaklar belirgin şekilde belirirler. Bunların önüne geçmek mümkün mü ? Tavsiyelere uyulduğunda gerekli uygulamalar yapıldığında bunun önüne geçmek mümkün. Tabii ki bunlara yardımcı olarak ayrıca avene ürünleri kullanmakta istediğiniz etkiyi almanızı sağlayacaktır.

Avene En İyi Dermokozmetik Ürünleri

Hamilelikte oluşan çatlara karşı dengeli beslenmeliyiz.bol su içmeliyiz. C ve E vitamininden zengin besinler tüketmeliyiz. Bu şeklide bir beslenme cilt çatlaklarının önüne geçmesinde etkin bir rol oynayacaktır. Bunun yanı sıra teninizi esnek tutacak ve yumuşaklığını uzun süre koruyabilecek bir kremin her gün düzenli aynı bölgelere uygulamasında gebelikte olaşabilecek çatlakların en aza indirmesini sağlayacaktır. Haricen uyku düzeni de çok önemlidir. Gece 11 ila 03 arasında muhakkak uyuyor olunması gereklidir. Uykusuz ve gergin bir beden çatlakların oluşmasına zemin hazırlayacaktır. Günlük ılık duş almalısınız. Teninizi nemlendirmenin doğal ve basit yollarından bir tanesidir. Çatlakların oluşabileceği bölgelere masaj yapılmalıdır. Bunun sebebi kan dolaşımını hızlandırarak dokuların beslenmesini kolaylaştırmış oluyoruz. Bebe yağları ve badem yağı gibi yağlarda vücudumuzun yumuşamasında nemlendirilmesin de gerekli ihtiyacı karşılayacaktır. Bunlar için tabii ki en iyi dermokozmetik markaları kullanmanız oldukça önemli olacaktır.

Teninizi Kötülüklerden Koruyun

Gebelik süresince egzersiz yapmakta oluşabilecek çatlakların önüne geçmesinde büyük etkendir. Bununla ilgili internetten veya değerli yazarlarımızdan bilgi edinebiliriz. Egzersizleri doğum sonrası kilolarımızdan kurtulmak içinde kullanabiliriz. Bu hareketler cildimizin esnek kalmasını sağlayarak sağlıklı bir gebelik ve gebelik sonrası süreç yaşamanızı sağlayacaktır. Teninizde oluşacak çatlaklar psikolojik olarak da sizi etkileyecektir. Buda demek oluyor ki sadece çatlakları önlemiş olmuyor psikolojimizin de bozulmasının önüne geçmiş oluyoruz. Zaman içerisinde cildimizi korumak oldukça önemli olacağı için, bunu ayrıca güneş koruyucu avene ile de sağlamış olacaksınız. Sağlıkla kalın.