Genel Sağlık Sigortası Borcu Olanlar Müjde! Tarih netleşti!

Milyonlarca kişiyi ilgilendiren genel sağlık sigortası ile ilgili ön bilgileri Sosyal Güvenlik Kurumu başkanı Selim Bağlı yaptı.

Milyonlarca kişiyi ilgilendiren genel sağlık sigortası ile ilgili ön bilgileri Sosyal Güvenlik Kurumu başkanı Selim Bağlı yaptı.

SGK başkanı Selim Bağlı yeni yapılan düzenlemelerin neler getireceğini,  resmi gazetede 8 Mart tarihinde yayınlanan kanun ile 1 Nisan itibariyle yürürlüğe gireceğini hatırlattı.  10 milyondan fazla kişinin sistem hakkında yaşadıkları problemleri,  ve tespit edilen bütün sorunların da yeni düzenleme ile birlikte çözüme kavuşturulmalı hedeflediklerini söyledi.

Önceki sistemde Genel sağlık sigortasının çeşitli kademelerden oluştuğunu, sigorta kapsamına girmeyen ve başka bir geliri olmayan vatandaşların otomatik olarak sisteme dahil edildiğini söyleyen bağlı,  kişinin geliri asgari ücretin üçte birinden daha düşük ise eski sistemde yeşil kart statüsünde hizmetlerden faydalandı hatırlattı.

Yeni düzenleme sayesinde, Prim oranı yüzde 12’den 3’e indirilecek. Re’sen tescil alınacak. Vatandaşlar 53,33 lira ödemek koşulu ile Genel Sağlık Sigortası kapsamında olacak.

Ayrıca Başkan bağlı geçmiş borçlar ile ilgili, sistemin en önemli avantajlarından birinin borcun düzeltmiş olması olduğunu söyledi. 1 Nisan 2017 tarihi ile borçların bütün gecikme zamları silinecek ve borçların tamamı 53,33 lira üzerinden hesaplanacak. Dilerseniz bu borcu, 12 ay olarak taksitlendirebileceksiniz. Alınan ücret ile tün aile Genel Sağlık sigortası kapsamına alınmış olacaktır. Herkesin bu sistemin imkanlarından faydalanacağını da sözlerine ekledi.

genel sağlık sigortası