GÖKTEPE'DE SAĞLIK RÜZGARI

Sarıveliler 4 No'lu Göktepe Aile Hekimliği Birimi, bölge genelinde yürüttüğü başarılı kanser tarama çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Halkın kanser ve korunma yolları ile kanser tarama programlarına dikkat çekmek maksadıyla Dr. Arda EMİROĞLU ve Aile Sağlığı Elemanı Suzan AR tarafından interaktif sunum, broşür, el ilanı ve toplumda davranış değişikliği sağlayabilecek çalışmalarla etkin ve verimli olarak desteklenen farkındalık faaliyetlerine imza atan Sarıveliler 4 No'lu A.H.B, mahalli idarelerle işbirliği içerisinde ASM ve 7 mobil hizmet noktasında halkla buluşarak hedef nüfusa Kanser ve Kanserden Korunma Yolları, Kendi Kendine Meme Muayenesi, Kolorektal Karsinomlar ve Sağlıklı Yaşam Önerilerine dair paylaşımlarda bulunmuş; arzu edenlerin muayeneleri yapılarak tetkikleri istenmiştir.

Bir buçuk senelik gayret sonunda kolorektal kanser tarama programında Başyayla'dan sonra Göktepe Beldemiz, bağlı mahalle ve köylerinde de taranmadık tek hane bırakmayarak hedef nüfusun (641) tamamına ulaşan birimimiz çalışanları, değerli katılımlarından ötürü bölge sakinlerine teşekkür etmektedir.