İŞ KAZASI GEÇİRDİ, HAYATI ALT ÜST OLDU

Otobüse binemiyor, misafirliğe gidemiyor.

İŞ KAZASI GEÇİRDİ, HAYATI ALT ÜST OLDU

6 YILDIR HUKUK MÜCADELESİ VERİYOR

Otobüse binemiyor, misafirliğe gidemiyor.

Yaşadığı iş kazası hayatının kabusu oldu. Doktorların sürekli gözetimi altında ömür boyu “sistostomi perkütan”ı kullanmak zorunda kaldı.

KARAMAN’da bir bisküvi fabrikasında çalışırken, 2012 yılı Aralık ayında iş kazası geçiren Kasım Zeybek, 6 yıldır hukuk mücadelesi veriyor.

ÖMÜR BOYU “SİSTOSTOMİ” 

Edinilen bilgilere göre Kasım Zeybek, çalıştığı fabrikada geçirdiği iş kazasında bir varilin içinde bir bacağı içine gelecek şekilde düşmesi sonucu yaralandı.  Kaza sonrasında bugüne kadar ailesi başta olmak üzere kişisel çabaları ile de ameliyatlar başta olmak üzere tedavisine 120 bin TL üzerinde para harcadığını söyleyen evli ve 1 çocuk babası Kasım Zeybek, İdrarını sistostomi perkütan” yoluyla atabiliyor. 

Kaza sonrasında Zeybek, travmanın tanımlanmamış erken komplikasyonu sonucu doktor doktor gezdi. Hastanede yatan ve idrarını da göbek bölgesinden sağlayan Kasım Zeybek’i, doktorlar bugüne kadar da 20’in üzerinde ameliyata aldı. 

Konusunda birçok üroloji uzman doktor ve prof. Doktorların kapısını çalan Kasım Zeybek, bazı kullandığı ilaç ve iğnelerin yurt dışında bulunması ve maliyetinin de yüksek olması nedeniyle buna karşılık veremez hale geldi.

“İNSAN SAĞLIĞI UCUZ MU ?”

Geçirdiği iş kazası sonrasında sağlık raporunu da müfettişlerin incelemesinin ardından “yüzde yüz” tanı konulan Zeybek, ilgili firma hakkında da dava açtı.

Fabrika yetkililerinin kaza sonrasından bugüne ilgisiz kaldıklarını belirten Zeybek,

 “Bana sağlığımı geri versinler. Bu firma ilgisiz kaldı. Ailem başta olmak üzere kişisel çabalarımızla tedaviye binlerce lira paralar döktük. Basit bir iş kazası geçirmedim. İdrarımı sağlıklı bir şekilde yapamıyorum. Ömür boyu tıbbi “sonda” parçasına bağımlı kaldım. Ben yaşadım, ama başkaları da yaşamasın. Herkes önlemini alsın. İnsan sağlığı bu kadar ucuz mu. 

HUKUK MÜCADELESİ BAŞLATTI

Kaza geçirdiği firma ile davalık olan Kasım Zeybek, firma yetkililerinin kendisini ilgisiz bıraktığını belirterek yasal yolara başvurdu. Firma hakkında avukatı aracılığı ile dava açan Zeybek;

“6 yıl oldu, 10’un üzerinde mahkemeye katıldım. Şimdi de tazminat için mahkeme açtım. 2018 Nisan ayından da bunun için 3. Mahkemeye çıkacağım. Ben sağlığımı kaybettim, hakkımı arıyorum.”dedi.

“OTOBÜSE BİNEMİYORUM”

Geçirdiği kazanın ardından üretta darlığı tanısı konan ve yürümekte de kısmen zorlandığı gözlenen Kasım Zeybek, idrarını sistostomi perkütan” yoluyla atabilirken, “Otobüse binemiyorum, uzun seyahat yapamıyorum, sürekli bu tıbbi parça ile ihtiyacımı gideriyorum. Ben de bir insanım, sağlığım ucuz değil, herkes önlemini almalı. Mahkemenin kararlarını bekliyorum.”dedi.