Kalp Yetmezliği ve Belirtileri

Kalp, vücudun tamamına kan pompalamak ile görevli bir kas yapısıdır. Her atımda bir kere kasılır ve bir kere gevşer. Kalp yetmezliği söz konusu olduğunda ise, kalp işlevini tam olarak yerine getiremeyecek kadar zayıf düşmüş demektir. Bu durum, kalbin yeterince güçlü kasılamadığı ya da yeterince kan pompalayamadığı anlamına gelir.

E karaman.com  -  Kalp krizi, yüksek tansiyon ya da kalp damar hastalıkları gibi rahatsızlıklar söz konusu olduğunda kalp kasının zarar görmesi sebebiyle kalp yetmezliği yaşanabilir. Kalp yetmezliğine sebep olması muhtemel hastalıklar ise şunlardır;

Kalp Yetmezliğine Sebep Olan Hastalıklar

  Şeker hastalıkları

 Akciğer hastalıkları

 Doğuştan gelen kalp hastalıkları

 Kalp kası ve kalp kapakçığı hastalıkları

Kalp yetmezliği ciddi bir hastalıktır. Erken teşhis edilip vaktinde tedavi edilmezse ölümcül bir hastalık haline gelebilir. Ve tabii vaktinde teşhis edilip uygun tedavi yöntemleri uygulandığında hastalar uzun ve normal bir yaşam sürebilirler.

Kalp Yetmezliği Belirtileri

Kalp vücuda yeterli oranda kalp pompalayamadığında, akciğer başta olmak üzere vücudun birçok bölgesinde sıvı birikmesi durumu yaşanmaktadır. Vücudun belli bölgelerinde sıvı birikmesi ise, çeşitli bazı belirtilere sebep olacaktır. Kalp yetmezliği hastalarında en sık görülen belirtiler ise şu şekilde seyir etmektedir;

Nefes darlığı yaşama problemi

Kişinin kendini sürekli yorgun hissetmesi problemi

 Vücudun belli bölgelerinde şişme yani ödem görülmesi

 Normalden çok daha hızlı biçimde kilo alma problemi

 Ve son olarak öksürük problemi

 Ve ayrıca geceleri çok sık idrara çıkmak, iştahsızlık yaşamak, kalp çarpıntısı problemini olağan dışı bir sıklıkta yaşamak da bu hastalığın belirtileri arasında sayılabilir. Bir kalp yetmezliği hastasında bu belirtilerden biri ya da birkaçı mevcut durumda olabilir. Eğer hasta kişi doğru şekilde tedavi ediliyor ise, bu belirtilerden hiçbiri hasta kişide görülmeyebilir. Diğer tüm hastalıklarda olduğu gibi, kalp yetmezliğinde de erken teşhis mühimdir. Şüphe halinde tetkikleri mutlaka yaptırılmalıdır.

kalp