Meme Küçültme Ameliyatı Riskleri Nelerdir?

Her ameliyat işlemlerinde olduğu gibi meme küçültme ameliyatı işleminde bazı riskleri vardır. Bu ameliyatı olan kadınların çoğunda, ameliyata bağlı bazı problemler görülmese de bu yazılanların bilinmesi birçok anlamda önem arz etmektedir.

Meme küçültme ameliyat riskleri

 

            Her ameliyat işlemlerinde olduğu gibi meme küçültme ameliyatı işleminde bazı riskleri vardır. Bu ameliyatı olan kadınların çoğunda, ameliyata bağlı bazı problemler görülmese de bu yazılanların bilinmesi birçok anlamda önem arz etmektedir. Bu anlamda göğüs küçültme ameliyatı sonrasında nadir bir durum olan kanama, ameliyat esnasında ya da ameliyat sonrası aşamada görülebilir. Ameliyat sonrası, memelere konulan dren, kanama olup olmadığını takip etmek için ve de az da olsa kanın göğüs dokusu içinde toplanmasını büyük oranda önlemek içindir. Ameliyat işleminde 10 gün öncesinden itibaren aspirin ya da benzeri ilaçlar alınmamalıdır, bu ilaçlar kanama oranını arttırabilir.

            Bazı meme küçültme işlemlerinden sonra çok nadir de olsa enfeksiyon kapma durumu söz konusu olabilmektedir. Son derece sıra dışı olan bir durumdur. Ameliyatın girmeden hemen önce koruyucu antibiyotikler kullanılarak iltihap kapma durumu minimuma indirgenmeye çalışılır. Meme başı ya da deri duyarlılığında değişme durumu bazı aşamalarda ortaya çıkabilmektedir. Bu bölgelerin ameliyat işlemi sonrası duyarlılığında geçici olarak bir miktar azalma ortaya çıkabilir. Bunun yanında izler her ameliyatta kaçınılmazdır. Her cerrahi işlem ardından iz bırakarak iyileşir, çoğu zaman bu izlerin niteliği önceden kestirilemez. Bazı durumlarda izler fark edilmez olur iken, bazı hastalarda deri ya da derin dokular içinde nedbe durumu oluşabilir, hatta çok nadirde olsa hastalarda cerrahi düzeltme ya da diğer tedavilere başvurmak zorunda kalınabilir. Bu anlamda bu izleri en aza indirmek için uzman ekiplerce belli aralıklar ile ameliyat sonrası kontrollere gidilmelidir. Ve bu kişilerin Dr Kul hocamız gibi işinin ehli kişiler olmasına dikkat edilmelidir.

 Diğer nadir rastlanan riskleri

            Çok nadir de olsa meme iyileşme sürecinde bazı gecikmeler yaşanabilir. Meme derisinde ya da meme başında bazı kısımların tamamen iyileşmesi daha çok zaman alabilir. Sık sık pansuman yapmak gerekebilir. Sigara alışkanlığı olan kişilerde yara iyileşmesi problemlerine daha fazla rastlanır. Meme küçültmeye bağlı olmaksızın, kişinin hayatının bazı dönemlerinde meme hastalığı ya da meme kanseri ortaya çıkabilir. Kişi ameliyat olsun ya da olmasın meme kontrollerini yaptırmalıdır.