Rus Bilim İnsanları Kanseri Uzayda Yenmeyi Başardı!

Kanseri yok ettiği bilinen bir ilacın denemelerini yapan Rus bilim insanları, bu denemeleri uzayda yaparak başarıya ulaştıklarını açıkladılar. İşte detaylar.

Kanseri yok ettiği bilinen bir ilacın denemelerini yapan Rus bilim insanları, denemeleri uzayda yaparak başarıya ulaştıklarını açıkladılar. Her türlü kanseri, hastalığın derecesi ve aşaması ne olursa olsun yenen ilaç, sağlık alanında bir çığır açacak.

İlaca ‘Termak Şok Proteini’ Adı Verildi

İzvestiya gazetesine verdiği demeçte ilacın bağışıklık sistemini güçlendirerek tümörleri yok ettiğini söyleyen Rusya Federal Tıp ve Biyoloji Dairesi Bilimsel Araştırmalar Enstitüsü Direktör Yardımcısı Prof. Andrey Simbirtsev, ilacın aynı zamanda sağlıklı hücrelerin hasar görmemesi için de etkili olduğunu ifade etti. İlaca termal şok proteini adını veren ekip, denemelerin başarıya ulaşması ile oldukça heyecanlandılar.

Denemeler Bir Yıl Daha Sürecek

İlaca adını da veren protein, insan vücudunda çok az bulunuyor. Rus bilim insanları ilk olarak bu proteini vücuttaki hangi genin ürettiğini araştırdılar. Sonrasında da bu proteini üretme yeteneği olan bir bakteri hücresi geliştirdiler. Simbirtsev sözlerine, bakteri hücrelerinin çok hızlı çoğaldığını ve bu yolla da proteinin sınırsız şekilde üretilebildiğini söyledi. İlacın ilk denemeleri fareler üzerinde yapılmıştı. Yapılan denemelerde, en ileri seviyedeki kanser hastalıklarında bile ilacın başarıya ulaştığı, tümörleri yok ederek sağlıklı hücreleri koruduğu görüldü. Rusya Federal Tıp ve Biyoloji Dairesi Bilimsel Araştırmalar Enstitüsü Direktör Yardımcısı Prof. Andrey Simbirtsev, ilacın herhangi bir yan etkisinin bulunup bulunmadığınu test etmek için denemeleri bir yıl daha sürdüreceklerini açıkladı.

rus bilim insanları