Sağlıklı Nesiller İçin Süt Dağıtıldı

Vali Fahri Meral, okul sütü projesi kapsamında düzenlenen süt dağıtım programına katıldı.

Ülkemizin geleceği olan çocuklarımızın sağlıklı yetişmelerinin amaçlandığı proje çerçevesinde İl Milli Eğitim Müdürlüğünün organize ettiği program ile anaokulu öğrencilerine ve birinci sınıf öğrencilerine süt dağıtımı yapıldı.

09 Şubat 2018 Cuma günü Dr. Sadık Ahmet İlkokulunda düzenlenen süt dağıtım programına; Vali Fahri Meral, İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Orhan Özçalık, daire müdürleri, okul yöneticileri ve öğretmenler katıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının ortaklaşa düzenlediği ve ülke genelinde uygulamaya konulan proje kapsamında 2017 - 2018 eğitim öğretim yılının ikinci yarısından itibaren resmi ve özel anaokulu, uygulama sınıfı ve ilkokul öğrencilerine haftada üç gün süt dağıtımı yapılacak.

Dr. Sadık Ahmet İlkokulundaki öğrencilerle bir araya gelen Vali Meral, bir süre sohbet ettiği öğrencilere süt dağıttı. Minik öğrencilere sağlıklı bir hayat için bol bol süt içmeleri tavsiyesinde de bulunan Vali Meral, yeni neslin sağlıklı yetişmeleri açısından bu tür projelerin önemine değindiği konuşmasında projenin hazırlanmasında ve hayata geçirilmesinde emeği geçen kurum ve kuruluşlara teşekkür etti.

Anaokulu ve birinci sınıf öğrencilerine yönelik süt dağıtımının ardından Vali Meral, okul idaresi ve öğretmenleriyle bir toplantı gerçekleştirdi.

Projeyle ilimiz genelinde 124 okulda toplam 15935 öğrenciye süt dağıtımı gerçekleştirilmesi amaçlanıyor.