SAHA İstanbul'a Avrupa'dan küme mükemmeliyeti ödülü

SAHA İstanbul, Avrupa Küme Analizleri Sekreteryası (European Secretariat for Cluster Analysis-ESCA) tarafından "SILVER" kalite etiketi ile ödüllendirildi

SAHA İstanbul, Avrupa Küme Analizleri Sekreteryası (European Secretariat for Cluster Analysis-ESCA) tarafından "SILVER" kalite etiketi ile ödüllendirildi.

SAHA İstanbul'dan yapılan açıklamaya göre, bünyesinde savunma, havacılık ve uzay teknolojileri sanayinde yer alan 1.001 firma ve 26 üniversitenin yer aldığı SAHA İstanbul, Avrupa'nın en büyük sanayi kümelenmesi olarak büyümeye ve sektörün gelişimine katkıda bulunmaya devam ediyor.

SAHA İstanbul, Avrupa'nın en önemli değerlendirme ve analiz Kuruluşu olan ESCA tarafından "Küme Yönetiminde" mükemmellikte "SILVER" kalite etiketi ile ödüllendirildi. Türkiye'de ilk kez bir kümelenme "SILVER" kalite etiketine sahip olurken, SAHA İstanbul, dünyada bu etiketi alan 4. kümelenme olarak önemli bir başarıya imza attı.

Avrupa'daki 400'den fazla kümenin faaliyetlerini, yapılarını ve yönetimlerini değerlendiren ESCA; kümeleri, küme yönetimi ve sağlanan sektörel fayda gibi kriterler çerçevesinde analiz ediyor ve başarılı kümeleri yetkinliklerine göre sınıflandırarak ödüllendiriyor.

Avrupa Komisyonu'nun Avrupa Küme Analizleri Sekretaryası ESCA, dünyanın en önemli analiz kurumları arasında yer alıyor.

SAHA İstanbul bu çerçevede kümelenmenin yapısı, yönetimi, stratejik faaliyetleri, finansmanı, firmalara yönelik hizmetleri, ulusal ve uluslararası iş birlikleri, küme içindeki etkileşimleri, başarıları, kümenin tanınırlığı ve sektörel fayda gibi farklı göstergeler üzerinden değerlendirildi.

Türk savunma, havacılık ve uzay sektöründe yerlilik oranının artırılması, kritik teknolojilerin geliştirilmesi ve uluslararası rekabette öne geçilmesi maksadıyla iş birliğini destekleyerek güçlü bir ekosistem oluşturmayı amaçlayan SAHA İstanbul, Avrupa'daki kümelenmeleri yönetim yetkinliği ve sektörel fayda alanında değerlendiren ESCA Değerlendirme & Analiz Kuruluşu tarafından "SILVER" kalite etiketi ile hem Avrupa'nın hem de dünyanın sayılı kümelerinden biri olarak etkinliğini ve gücünü pekiştirdi.

- SAHA İstanbul bir ilki başardı

2021'de aynı kuruluş tarafından "BRONZE" kalite etiketi ile ödüllendirilen SAHA İstanbul, sürekli bir gelişim göstererek bu kez 2023'te daha yüksek bir dereceden ödüllendirildi.

Türkiye ve Avrupa'nın en büyük sanayi kümelenmesi olan SAHA İstanbul, ESCA Değerlendirme ve Analiz Kuruluşu tarafından Havacılık ve Uzay kümeleri arasında "küme yönetiminde" mükemmellikte "SILVER" kalite etiketi alarak havacılık & uzay sektöründe Türkiye'deki ilk, dünyada ise 4. kümelenme olarak başarılı çalışmalarını bir kez daha taçlandırdı.

Küme mükemmeliyeti "SILVER" etiketi; SAHA İstanbul'un hem mükemmellik yolunda ilerlemesini hızlandıracak hem de dünyadaki farklı kuruluşlarla iş birliğinin güçlenmesine katkı sunacak.

SAHA İstanbul, yerli ve milli projelerinin uluslararası alanda güçlü şekilde temsil edilmesi ve küresel pazarda yer almalarını sağlamak için her iki yılda bir SAHA EXPO Savunma, Havacılık ve Uzay Fuarı'nı organize ediyor.

22-26 Ekim 2024'te İstanbul Fuar Merkezi'nde gerçekleştirilecek SAHA EXPO-2024'ün, 90 bin metrekare alanda, 1.200’ün üzerinde yerli ve yabancı katılımcı ve 150 binin üzerinde ziyaretçi ile düzenlenmesi hedefleniyor.

SAHA İstanbul ayrıca, savunma sanayinin liderlik okulu "SAHA MBA Programı'nı" sürdürüyor, sektörün insan kaynağının güçlendirilmesine yönelik olarak "SAHA AKADEMİ" bünyesinde verdiği eğitimler ile de önemli bir katkı sunuyor. SAHA İstanbul, "SAHA GİRİŞİM" programıyla Türkiye'de kritik teknolojilerin yerlilik oranının arttırılması ve uluslararası rekabette üst seviyelere taşınması amacıyla girişimci firmalara eğitim, mentorluk ve yatırımcılara erişim desteği veriyor.

SAHA İstanbul'un farklı alanlarda yürüttüğü söz konusu çalışmalar, Türkiye'nin teknolojiyi tüketen bir ülke konumundan teknolojiyi üreten ve hatta ihraç eden bir ülke konumuna yükselmesine, savunma, havacılık ve uzay sanayiinde dünyanın önemli aktörlerinden biri olmasına katkı sağlıyor.



AA