Büyükşehirden ana okulu öğrencilerine çevre bilinci eğitimi

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi öğrencilere çevre bilincini aşılamak, çevreye duyarlılığı ve sağlıklı yaşamı öğretmek, tehlikeli durumlarda yardım çağrısını öğretmek amacıyla başlatmış olduğu "Çevre bilinci eğitimi"...

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi öğrencilere çevre bilincini aşılamak, çevreye duyarlılığı ve sağlıklı yaşamı öğretmek, tehlikeli durumlarda yardım çağrısını öğretmek amacıyla başlatmış olduğu "Çevre bilinci eğitimi" programlarını sürdürüyor.

Büyükşehir belediyesi geleceğin mimarı olan çocuklara çevre bilinci, çevreye duyarlılık ve sağlıklı yaşamı öğretmek için ilkokullarda uzman öğreticiler tarafından eğitim programı veriliyor. Halide Edip Adıvar Anaokulu ve Aziz Parmaksız Anaokulunda düzenlenen eğitim programına Haliliye Kaymakamı Ali Yılmaz ve Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi’nin eşi Sema Çiftçi katıldı.

Eğitime destek vermek amacıyla Büyükşehir Belediyesi tarafından çalışmalar yürütüldüğünü belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi’nin eşi Sema Çiftçi, "Toplumun temel taşı olan çocuklarımıza eğitime destek olmaya çalışıyoruz. Çocuklarımızın eğitilmesi ve bilinçlenmesi önemlidir" dedi. Büyükşehir Belediyesinin eğitime verdiği destekten dolayı memnuniyetini dile getiren Haliliye Kaymakamı Ali Yılmaz ise, "güzel bir faaliyet oldu. Emeği geçen Büyükşehir belediyesine, milli eğitim camiasına, okul idaresine ve öğretmenlere teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı. Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan çalışmada öğrencilere çevre bilinci eğitimi verilerek aynı zamanda eğitim seti de hediye edildi. Eğitim programından sonra öğrenciler çeşitli gösteriler düzenledi. Büyükşehir Belediyesi, ayrıca eğitim verilen okullara çevre düzenlemesi ve boyama yaparak eğitim ortamlarını da güzelleştiriyor.