Ceylanpınarlı kadınlar türbeleri gezdi

Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla'nın talimatıyla, ilçedeki kadınlar, türbe ziyaretine götürüldü.Düzenlenen geziye Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla'nın eşi Seval Atilla, Ak Parti Ceylanpınar ilçe Kadın Kolları...

Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla’nın talimatıyla, ilçedeki kadınlar, türbe ziyaretine götürüldü.

Düzenlenen geziye Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla’nın eşi Seval Atilla, Ak Parti Ceylanpınar ilçe Kadın Kolları Başkanı Zahide Tepedelen’nin yanı sıra geziye çok sayıda kadın katıldı. Ceylanpınar’dan başlayan ve Harran’da son bulan gezinin ilk durağı Sabır peygamberi olan Hz. Eyüp (A.S)’ın kabri oldu. Gezi programı kapsamında sırasıyla Hz. İbrahim’in doğduğu mağara, İmam Bakır Türbesi ve son olarak Şeyh Hayat Bin Kays, el Harrani Türbesine gidildi. Gerçekleşen ziyaretlerde dualar okuyan kadınlar daha sonra dünyanın ilk üniversitesi olan Harran Üniversitesine ziyaret etti. Kadınlar, buram buram tarih kokan dünyanın ilk üniversitesinin bulunduğu bölgede, kalıntılarla fotoğraf çektirdi. 8 Mart dünya kadınlar gününü kutlayan Ak Parti Ceylanpınar ilçe Kadın Kolları Başkanı Zahide Tepedelen ise "Kadınlar en güzel şeylere layıktır, her şeyin en güzeline layıktır. Bütün kadınlarımızın kadınlar gününü kutluyorum, belediye başkanımıza ve sevgili eşine çok teşekkür ediyorum. Kadına şiddete hayır diyoruz. Kesinlikle hiç bir kadın, şiddete layık değildir" dedi. Seval Atilla ise, "Hayatımızın her alanında varlıklarını hissettiğimiz siyasette, sosyal hayatta, ekonomide, eğitimde, evde, işte her yerde emek veren emekçi kadınların, bu günü kutlu olsun. Bütün kadınların adına diliyorum ki yaşarken kıymet bilenlerle, yaşamayı nasip etsin diyorum" şeklinde konuştu.

8 Mart Dünya kadınlar gününü farklı, unutulmaz ve anlamlı bir gün ile kutladıklarını belirten kadınlar, Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla’ya ve eşi Seval Atilla’ya teşekkür etti.

Geziye katılan kadınlardan Semra Kurşak ise "Bizler bu gezi ile referandumda evet dediğimizi bir kez daha gördük. Vatanımız, milletimiz, evlatlarımız, bayrağımız, namusumuz ve değerlerimiz için kadınlar olarak biz evet diyoruz" ifadelerini kullandı.

Annelerin kıymetinin bilinmesinin gerektiğini ifade eden Aysel Güner ise "Annelerin kıymetini bilelim, tüm kadınların kadınlar gününü kutluyor başkanımıza ve eşine teşekkür ediyorum. Referandum için ise evet diyoruz" diye konuştu.